Juniorii Napoca Rally Academy au avut un weekend plin pe specialele Eoliene şi Babadag, incluse şi în ediţia din 2014 a Danube Delta Rally®. Simone Tempestini şi Florin Tincescu au continuat cu pregătirile pentru sezonul 2014, cei doi participând anul acesta în Campionatul Mondial de Raliuri, respectiv în Campionatul European.
 
În afara participărilor din Campionatul European şi competiţia internă, Simone Tempestini are un program complet în Campionatul Mondial de Raliuri (Junior WRC) şi Citroen Top Driver unde va concura cu modelul Citroen DS3 R3.
Pentru ca acomodarea cu noua maşină să fie mai uşoară, juniorul Napoca Rally Academy a fost asistat de Simone Campedelli, campion în Italia cu modelul Citroen DS3 R3.

„Au fost două zile pline în care am parcurs peste 400 kilometri pe macadam. Totul a funcţionat perfect şi aveam nevoie de acest test de acomodare cu maşina înaintea startului în Junior WRC. Am învăţat multe de la Campedelli şi acum mă simt pregătit pentru startul din mondial”, a spus Simone Tempestini.

„Este pentru a doua oară când vin în România, după participarea mea la Raliul Sibiului, şi mi-a placut foarte mult. Simone Tempestini este un pilot tânăr, foarte talentat şi foarte rapid. Am testat mai multe setări ale maşinii şi am găsit set-up-ul care să se potrivească perfect cu stilul de pilotaj al lui Tempestini”, a spus si Simone Campedelli.

Florin Tincescu a participat la testele de la Tulcea cu modelul Citroen C2 R2 Max cu care va concura anul acesta atât în Campionatul European de Raliuri la cele 6 etape incluse în Junior ERC, cât şi în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.

„Sunt foarte mulţumit după testele din weekend. Am făcut unele modificări la suspensie, am testat diferite tipuri de anvelope şi am încercat să cresc ritmul la fiecare trecere pe probele speciale. Urmează prima etapă din european, Letonia, unde sunt şanse mari să fie şi zăpadă. Va fi un test greu, cu siguranţă, dar de abia aştept să luăm startul acolo”, a spus Florin Tincescu, care în perioada 31 ianuarie – 2 februarie va concura în etapa din Letonia.

La sesiunea de teste a participat şi Gina Pistol care a urcat în dreapta piloţilor Napoca Rally Academy. „Nu este o experienţă nouă, dar îmi place foarte mult să merg la raliuri şi tocmai de aceea nu am putut ignora invitaţia la această sesiune de teste. A fost senzaţional şi le voi ţine pumnii piloţilor NRA în sezonul 2014”, a spus şi Gina Pistol.

Te-ar putea interesa și: