Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorii sunt deranjaţi că PROCURORII AU SALARII MAI MARI. Acuzaţii grave şi AMENINŢĂRI îndreptate spre Raluca Prună
Judecătorii sunt deranjaţi că PROCURORII AU SALARII MAI MARI. Acuzaţii grave şi AMENINŢĂRI îndreptate spre Raluca Prună

Judecătorii sunt deranjaţi că PROCURORII AU SALARII MAI MARI. Acuzaţii grave şi AMENINŢĂRI îndreptate spre Raluca Prună

Sute de judecători din ţară cer rezolvarea diferențelor salariale față de procurori.

Magistraţii susțin că gestionarea resurselor financiare poate constitui pentru Ministerul Justiției un element de presiune asupra corpului magistraţilor. Conform eranews.ro, în memoriul adresat Guvernului, Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii și Înaltei Curți de Casație și Justiție, se mai arată că o modificare a sistemului de remunerare poate deveni un factor de lezare a independenţei magistraţilor.

„Am salutat în mod real măsura reparatorie adoptată de Guvern prin OUG 20/2016, prin care s-a urmărit îndreptarea discriminărilor salariale din sistemul public. Dar, pentru că de la raţiune la practică e cale lungă, ordonanţa a fost aplicată diferit de ordonatorii de credite din sistemul justiţiei. Doamna Ministru al Justiţiei refuză frapant să dea curs dispoziţiilor legii. S-a ajuns aşadar ca, în condiţii de egalitate absolută, un procuror cu aceeaşi vechime şi grad ca mine să primească în plus 1900 lei faţă de mine. Dispreţul doamnei Prună faţă de judecători nu va rămâne nesancţionat. Deja sute de judecători semnează un protest public, prin care solicită aplicarea legii, urmând a se discuta radicalizarea lui la începutul lunii septembrie. Atitudinea doamnei ministru este condamnabilă şi va avea multiple consecinţe pe toate planurile. Sper ca de data aceasta să îşi asume responsabilitatea”, arată președintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu Bogdan Mateescu, unul dintre cei 516 semnatari ai Memoriului.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: