Evenimentul Zilei > Politica > Judecătorii CCR decid mâine dacă alegerile locale se desfăşoară într-un tur sau două
Judecătorii CCR decid mâine dacă alegerile locale se desfăşoară într-un tur sau două

Judecătorii CCR decid mâine dacă alegerile locale se desfăşoară într-un tur sau două

Judecătorii CCR decid mâine dacă alegerile locale din vară se vor desfășura într-un tur sau în două tururi.

Excepția înregistrată la CCR vizează prevederile art. 50 alin. 2 și art. 101 alin. 2 și 3 din Legea 115/2015 privind alegerile locale.

Mai exact, la art. 50 alin. 2 din Legea alegerilor locale se prevede că "pentru funcția de primar candidații independenți trebuie să prezinte o listă de susținători, care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 100 în cazul comunelor, 500 în cazul orașelor și 1.000 în cazul municipiilor, sectoarelor municipiului București, precum și în cazul municipiului București".

De asemenea, art. 101 alin. 2 se arată că "este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate", iar la alineatul 3 se precizează că, "în caz de balotaj, se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul tur, la care vor participa doar candidații care se află în această situație".

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: