Evenimentul Zilei > Actualitate > Jucării contrafăcute pentru Moş Crăciun
Jucării contrafăcute pentru Moş Crăciun

Jucării contrafăcute pentru Moş Crăciun

Un container cu jucării contrafăcute a fost descoperit, ieri, de poliţiştii constănţeni în Portul Constanţa Sud Agigea. În interiorul containerului se aflau sute de colete conţinând peste 20.000 de jucării din pluş, jucării din plastic, maşinuţe cu radiocomandă şi păpuşi.

Lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea au găsit mii de jucării într-un  container,  sosit în Portul Constanţa Sud Agigea pe 4 noiembrie, pentru o societate comercială din judeţul Ilfov. 
În urma controlului s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 272 colete conţinând jucării din pluş, înscrise în documentul electronic de import.
De asemenea, au fost identificate 960 seturi jucării  din plastic, 14.090 jucării din pluş, 3600 maşinuţe cu radiocomandă şi 3600 păpuşi din plastic reprezentând modele sau purtând însemne ale unor mărci protejate. Bunurile au o valoare de piaţă estimată la 60 000 de lei.
Oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.  Cercetările continuă pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat şi a întregii activităţi infracţionale a persoanelor participante.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News