Unul dintre "Cei trei tenori", alături de Placido Domingo și Luciano Pavarotti în perioada 1990 – 2003, o voce inconfundabilă, colaborări cu cei mai mari artiști ai lumii și peste 60 de roluri importante interpretate până acum, îl recomandă pe Jose Carreras pentru un concert care va merita toți banii, în luna mai a acestui an. Tenorul revine chiar pe scena Sălii Palatului după concertul susținut tot acolo în 2008. 
Biletele pentru concertul din primăvară se pun în vânzare chiar astăzi și prețurile lor sunt de 1000 lei (categoria VIP), 800 lei (categoria 1), 600 lei (categoria 2), 400 lei (categoria 3), 300 lei (categoria 4), 200 lei (categoria 5).
Acestea pot fi achiziționate din: magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center, Librăriile Adevărul, magazinele Diverta, magazinele Flanco, Sala Palatului, Libraria Eminescu, magazinul Victoria, magazinul Muzica, Palatul Național al Copiilor, Stația de Metrou Unirii 1. Pentru cei ce doresc să comande biletele online, o pot face de pe biletoo.ro,  blt.ro, bilet.ro,  myticket.ro.
Debut alături de Monserrat Caballe
Jose Carreras s-a născut pe 5 decembrie 1946 în Barcelona. La numai 8 ani a cântat la Radioul Național Spaniol "La Donna e` Mobile". Debutul ca tenor a venit în 1970 într-un rol principal alături de Monserrat Caballe în "Donizetti`s – Lucrezia Borgia". Este unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică clasică, mai ales după ce lumea a fost cucerită de conertele "Cei trei tenori", alături de Placido Domingo și Luciano Pavarotti.
Tenorul a luptat și a învins aproape miraculos leucemia, iar din 1988 după recuperare, Jose Carreras a înființat "Fundatia Internațională Jose Carreras pentru lupta împotriva leucemiei". După înființarea fundației a organizat gale live la televiziune pentru strangerea de fonduri. Până acum fundația sa a strâns din donații peste 71 milioane de euro.