Delegaţia României acuză un complot al arbitrilor şi al oficialilor din box, iar sportivul Bogdan Juratoni este tentat să renunţe la amatori şi să treacă la profesionişti, aşa cum a procedat şi Lucian Bute, la capătul unei întreceri de amatori. Juratoni a fost învins la puncte de uzbekul Abbos Atoev. Chiar dacă n-a avut lovituri clare, pugilistul nostru a dominat lupta, dar cei de la masa arbitrilor au decis altceva: 12-10 pentru Atoev.
"Eu l-am văzut pe Bogdan câştigător! E o decizie nedreaptă. Ca să fi câştigat, trebuia să-l dea jos sau să-l bată rău! România a fost dezavantajată de arbitraj şi acum. Fiecare ţară are câte un delegat sau câte un arbitru în boxul mare. Noi nu avem", a punctat Adrian Lăcătuău, soţul Mihaelei Lăcătuşu, prezentă şi ea la JO şi care a asistat din tribună şi la meciul lui Bogdan.
Adrian Lăcătuşu a stat în colţul lui Juratoni, la fel ca şi Napoleon Bonaparte, antrenorul lui Bogdan. "Adversarul doar a fugit în ring şi a ţinut. Nu spun că Bogdan a făcut un meci mare, dar nu avea cum să-l piardă, dacă arbitrajul ar fi fost corect", a zis şi Bonaparte. Sportivul se consideră la rândul lui nedreptăţit: "Consider că reprizele doi şi trei mi-au aparţinut. Trebuia să-l fi bătut rău, ca să fi câştigat. România a fost mereu dezavantajată la box!".
Fără s-o spună, oficialii se gândesc la conflictul dintre Rudel Obreja, şeful federaţiei, şi oficialii AIBA. Forul internaţional l-a suspendat pe român, cu care se află în conflict deschis. Juratoni pare să fi căzut victimă acestei dispute de proporţii.
Pe urmele lui Lucian Bute
Juratoni pare tentat să treacă la profesionişti, după această dezamăgire de proporţii, dar o decizie finală va lua abia după ce se va consulta cu fratele lui şi cu antrenorul Bonaparte.
Mihaela Lăcătuş va intra duminică în concurs, iar soţului ei, care-i este şi antrenor, nu se panichează. "Nu-mi este frică de arbitraje. Mihaela o să-şi bată rău de tot adversara, ca să nu fie emoţii", ne-a spus Lăcătuşu.