Mai mulți cetățeni de onoare ai municipiului Constanța, care la ultimă ședință a Consiliului Local Municipal din actual mandat au primit terenuri disponibile, situate pe faleza mării, ar putea rămâne fără aceste loturi, de 400-500 metri pătrați. În data de 21 septembrie 2020, consilierii locali municipali au votat, în unanimitate, indiferent de culoarea politică, la propunerea primarului Decebal Făgădău, ca 15 personalități ale orașului, făcute anterior cetățeni de onoare, să fie recompensate, conform legii, și cu terenuri în diverse zone ale orașului.

Printre cele 15 personalități din sport, lumea academică, armată, figurează fostul mare atlet Ilie Floroiu, al cărui record național la 5000 de metri, respectiv record european la 10.000 metri nu au fost egalate după 42 de ani. Mai sunt fosta glorie a handbalului românesc Elena Frâncu, fosta gimnastă de talie mondială Daniela Nicoleta Sofronie, tenismanul Andrei Pavel, marele jucător de tenis Horia Tecău, respectații actorii Alexandru Mereuță (post mortem) și Elena Ploscariu, apreciatul critic de artă Anaid Tavitian, amiralul Niculae Ștefan, foștii rectori ai Universității Ovidius, Adrian Bavaru și Victor Ciupină.

Cel puțin cinci dintre acești apreciați cetățeni de onoare ai Constanța, între care Ilie Floroiu și Elena Frâncu, au avut „ghinionul” să primească loturi de teren, disponibile, în apropierea falezei mării, pe strada Prelungirea Bucovinei sau pe strada Salonic. Este exact zona în care ar urma să fie vecini și cu alți cetățeni de onoare ai orașului, printre ei fiind și Simona Halep precum și pictorul Ion Tițoiu, care primiseră terenurile în urmă cu 5-6 ani.

Bomba a venit miercuri, de la Bogdan Bola, directorul Apelor Române Dobrogea Litoral, care într-o postare, pe Facebook, intitulată „Drumul spre iad este pavat cu bune intenții”..sau cum să-ți bați joc de cetățenii de onoare ai municipiului Constanța, plecând de la o idee frumoasă”, susține că atribuirea de către consilierii locali a terenurilor din zona Faleza Nord ar fi ilegală.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE