Jean Pădureanu a fost "curățat" precum celebrul Al Capone!

Jean Pădureanu a fost "curățat" precum celebrul Al Capone!

După ce ani de zile a scăpat de la retrogradare făcând blaturi în campionatul intern, "Lordul", unul dintre stâlpii "Cooperativei", a picat din primul eșalon datorită unor nereguli financiare. Cu toate că a scăpat de „execuții” pe linie sportivă, eternul președinte de la Bistrița a căzut în capcană din pricina unor probleme administrative.

Decizia luată ieri de Comisia de Licenţiere din cadrul FRF a dinamitat şi echipa Gloria Bistriţa! Ardelenii părăsesc pe uşa din dos primul eşalon fotbalistic, pe care se află din 1990.

În tot acest timp, echipa condusă de Jean Pădureanu (care pe 22 martie a împlinit vârsta de 75 de ani) a fost asociată cu meciurile trucate şi cu celebra "Cooperativă", care a stabilit ani de zile ierarhiile Ligii I. Poreclit "Lordul", Pădureanu a recunoscut în urmă cu câţiva ani că Bistriţa a fost implicată în jocurile de culise.

"Lordul" nu se retrage

Ne puteți urmări și pe Google News

Destinul lui Jean Pădureanu este asemănător cu cel al lui Al Capone, celebrul gangster american din anii '30-'40, care a fost arestat pentru neplata taxelor şi impozitelor, deşi ani întregi autorităţile încercaseră să demonstreze că el conduce un grup infracţional!

Având datorii către stat, Gloria pătimeşte pentru o problemă financiară, după ce ani de zile a mimat fotbalul şi ar fi trebuit "executată" pe linie sportivă de forurile de conducere ale fotbalului.

Celebre rămân "dublele" cu Ceahlăul Piatra-Neamţ, atunci când bistriţenii şi moldovenii îşi împărţeau frăţeşte punctele.

Gloria a demonstrat de-a lungul timpului că fotbalul şi wrestlingul au un punct comun: învingătorul stabilit înaintea partidei.

De poveste a rămas, printre altele, confruntarea Dinamo- Bistriţa, scor 7-4, disputată în campionat, în toamna anului 1994. Fără spectatori, fără nicio perspectivă şi ambiţie pe plan sportiv, Gloria condusă de Pădureanu a "traficat" puncte şi a mimat fotbalul.

Gloria a reuşit să "exporte" blaturile, de pomină fiind "dubla" cu Fiorentina celebrului Batistuta, din 1996. A fost 1-1 la Bistriţa, un rezultat de palmares, şi 1-0 pentru italieni.

Un amic al lui Pădureanu, ne-a declarat că "Lordul" nu se va retrage, chiar dacă a primit cea mai grea lovitură din carieră: "Gloria este viaţa lui şi va continua să conducă echipa şi în Liga a III-a". Acum două zile, Jean Pădureanu a participat la petrecerea dată de Dumitru Dragomir (președintele LPF și-a sărbătorit ziua de naștere). Aflat încă în București, Pădureanu a avut ieri telefonul mobil închis, fapt nespecific șefului ardelenilor, semn că șocul retrogradării a fost pe cât de neașteptat, pe atât de devastator. Pădureanu avea imaginea unui președinte de club care plătea salarii mici, dar de fiecare dată la timp. Acum însă, datoriile către stat și către jucători i-au venit de hac.

  • Horoba: "Cu un ochi râd, iar cu altul plâng"

1990 este anul în care Gloria Bistriţa a promovat în prima divizie. În 1994, echipa a câştigat Cupa României, după 1-0 în finală cu Universitatea Craiova

INCOMPETENŢĂ

Bistriţa a avut un dosar prost întocmit

După cum susţine un apropiat al lui Jean Pădureanu, echipa din Bistriţa a fost "îngropată" chiar de propriii angajaţi: "Pădureanu s-a înconjurat de oameni nepricepuţi, care l-au înfundat. Aşa este când ai de-a face cu incompetenţi. Dosarul de licenţiere a fost întocmit foarte prost de către experţii contabili şi de către avocaţi".

Atacantul Junior Moraes este un alt motiv pentru care Gloria Bistriţa a ajuns în această situaţie. Ardelenii nu au primit niciun ban pentru transferul brazilianului în Ucraina, la echipa Metalurg Doneţk.