Jason Segel este atât producătorul executiv al noului film "The Muppets", personajul principal "uman" Gary, cât şi scenaristul peliculei.
EVZ: De ce ai decis să te implici în revenirea The Muppets pe marele ecran?
Jason Segel:
Totul a început când eram copil – "The Muppets" a reprezentat prima mea influenţă în materie de comedie şi eram îndrăgostit de păpuşi. Credeam că este o formă surprinzătoare de artă. … Ceva a început să crească în sufletul meu, iar Nick şi eu am venit cu ideea aceasta şi am propus-o celor de la Disney. Lor le-a plăcut, aşa că am scris scenariul. Principalul nostru scop a fost să ne asigurăm că, dacă aveam de gând să facem un nou film cu Muppets, el se va ridica la aşteptările tuturor. De fiecare dată când am spus asta cuiva, răspunsul e de două feluri: "Doamne, asta e minunat" şi apoi "Ai face bine să nu o dai în bară".
Descrie-ţi personajul, pe Gary.
Gary este din Smalltown, SUA. Este foarte naiv, dulce şi nevinovat şi foarte îndrăgostit de iubita lui, Mary. Se împarte între fratele lui şi un nou stadiu al maturităţii, în care a venit vremea să fie cu iubita lui. A trăit cu fratele lui dintotdeauna, aşa că e o luptă grea.
Despre ce este "Păpuşile Muppets" ?
Filmul începe cu mine şi fratele meu Walter, ale căror cele mai mari fantezi sunt să îi întâlnească pe Muppets. Scopul meu e să îmi iau o vacanţă în L.A. împreună cu iubita mea, Mary. Aşa că venim toţi în L.A. şi, în timp ce dăm o tură prin studiourile Muppet, care sunt acum ponosite, aflăm că ele vor fi distruse şi transformate în ulei. Aşa că trebuie să îl găsim pe Kermit şi să îi reunim pe Muppets – care sunt acum despărţiţi din cauza rivalităţilor profesionale – şi să îi reunim într-un show care să facă suficienţi bani încât să salveze studioul.
Poţi să ne spui mai multe despre Walter?
Personajul Walter – e amuzant pentru că acesta este şi numele actorului, o coincidenţă ciudată – este naiv, dulce, nevinovat, deschis, seamănă foarte mult cu Kermit înainte să devină faimos. Dar el nu vrea decât să aparţină cuiva. De fapt, caută o familie. Muppets sunt singurii pe care i-a văzut şi care erau ca el, aşa că se luptă să devină unul dintre ei.
Descrie unele dintre personajele din “Păpuşile Muppets".
Mary este băieţoasă – predă ateliere şi repară maşini. Dar cel mai mare vis al ei este să se căsătorească cu Gary, adică eu. Kermit este fiecare bărbat. Este ca Atticus Finch. Vrea doar să fie un cetăţean cinstit şi cumsecade.
Totul ţine de amuzament, iubire şi de a face ce e bine. Fozzie e mai mult ca mine. Fozzie nu a spus niciodată un lucru rău despre nimeni, iar glumele lui nu sunt atât de bune, dar continuă să încerce.
Ganzo este mai sălbatic. Este arma lăsată liberă a grupului dar, ca toţi Mupeţii, este incredibil de drăguţ. Miss Piggy este diva supremă. Animal este partea aceea din noi care este nearticulată. Animal este ca buletinul nostru. Este precum Caliban din "Furtuna". Rowlfs’s e foarte cool, dulce şi delicat.
Ce îi face pe Muppets aşa de speciali în ochii tăi?
Comedia modernă foloseşte glume despre alţi oameni. Muppets nu râd niciodată de nimeni. Ei militează pentru a fi bun şi cumsecade şi pentru a face lumea un loc mai bun. Este uşor să stârneşti râsul, amuzându-te pe seama altcuiva, dar Muppets nu s-au bazat niciodată pe asta.
MUPPETS ÎN VREMEA COMUNISMULUI
Miss Piggy şi Kermit au fost asociaţi cu personaje din realitate
Anca Simionescu
La câţiva ani după debutul păpuşilor Muppets pe micile ecrane din SUA şi Anglia, Televiziunea Română prelua şi difuza serialul. Toate personajele din "The Muppet Show" deveneau cunoscute şi în România comunistă la începutul anilor 80. Episoadele erau programate duminică după-amiză.
"A fost un show foarte bine primit, atât de copii şi adolescenţi, cât şi de publicul matur. Îmi amintesc că cele mai iubite personaje erau Miss Piggy şi Kermit şi adeseori erau asociate cu personaje din realitate", rememorează Luminiţa Boerescu, cel mai vechi angajat din TVR de la achiziţii programe.
MUPPETS ȘI VRĂJITORUL DIN OZ. Din distribuție fac parte Ashanti (foto), Jeffrey Tambor și Quentin Tarantino
Multe dintre păpuşile create de Jim Henson, despre care se spune că a şi inventat cuvântul Muppets prin unirea cuvintelor: "marionettes" (marionete) şi "puppets" (păpuşi), au fost realizate în colaborare cu echipa serialului "Sesame Street".
Considerat unul dintre cele mai lungi seriale (peste 4.000 de episoade în 38 de sezoane), el a fost difuzat în 140 de ţări. Premiera showului, ce a fost difuzat în România în 1989, a avut loc în 1969 în SUA, iar personajul principal era Kermit, broscoiul timid, prieten cu Miss Piggy, purceluşa isterică.
TVR a mai difuzat în 2003 "Păpuşile Muppets şi insula comorilor", o producţie realizată de 1996 în regia lui Brian Henson. "Crăciunul Păpuşilor Muppets", producţia din 2002 cu Steve Whitmire, Dave Goelz, David Arquette şi Whoopi Goldberg, a fost difuzat des la TV, atât de TVR, cât şi de Naţional TV şi Acasă.
O altă producţie ce are în centru nebunaticele personaje a ajuns în România în 2007: "Muppets şi Vrăjitorul din Oz". Filmul muzical regizat de Kirk R. Thatcher a fost lansat în 2005.
Curiozităţi

  • Cei doi pensionari cârcotaşi din balcon sunt Statler şi Waldorf, numiţi astfel după două hoteluri în New York City. Statler este cel mai înalt, iar Waldorf are capul rotund şi este mai scund.
  • Numele complet al partenerei lui Kermit: Miss Piggy Lee.
  • Multe dintre personajele folosite în "Sesame Street" au fost rearanjate pentru "The Muppets Show" (1976-1981). Părul lung al lui Miss Piggy s-a mai scurtat şi a devenit creţ, iar nasul, mai mic. Şi nasul lui Gonzo a fost redimensionat, iar gura lui Fozzie s-a lungit până la urechi. Niciodată purceluşa n-a fost interpretată de către o femeie. Din februarie 2003, Disney a cumpărat Jim Henson Workshop, iar tranzacţia a inclus personajele: Fozzie Ursul şi Gonzo.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/qluS-iY0dDI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>