Evenimentul Zilei > Actualitate > Jaf la drumul mare! Tâlharii au atacat o mașină blindată, plină cu obiecte prețioase şi bani VIDEO
Jaf la drumul mare! Tâlharii au atacat o mașină blindată, plină cu obiecte prețioase şi bani VIDEO

Jaf la drumul mare! Tâlharii au atacat o mașină blindată, plină cu obiecte prețioase şi bani VIDEO

O mașină blindată a fost jefuită în centrul Lyonului. Atacatorii au reuşit să fure bijuterii, bani şi metale preţioase.

Cel puțin trei tâlhari înarmați au fugit după ce au furat, vineri dimineață, în jurul orei 9.00, bijuterii și numerar.

O dubă blindată a fost jefuită în Lyon, în fața unui magazin de bijuterii, potrivit informațiilor adunate de presa franceză. Cel puțin trei persoane înarmate și cu cagule au furat ceea ce transporta. Prejudiciul este estimat la 275.000 de euro, potrivit procuraturii din Lyon.

Tâlharii sunt căutați şi acum de către poliţie

Autorii au fugit apoi cu un Renault Clio negru, înainte ca poliția să le piardă urma în orașul Villeurbanne după o urmărire ca în filme. Un vehicul asemănător a fost găsit incendiat la mică distanță de acolo, la marginea șoselei de centură din Bron, au spus pompierii. Parchetul din Lyon a deschis o anchetă pentru jaf armat într-un grup organizat și o asociere criminală.

Autoutilitara era pe punctul de a livra bijuterii și metale prețioase către acest magazin, situat pe strada Thomassin, în arondismentul 2 din Lyon. Nu s-au tras focuri și nu a fost declarat niciun rănit.

Un important dispozitiv de securitate a fost implementat la fața locului, potrivit presei locale. Jandarmeria a confirmat că unul dintre elicopterele sale fusese dislocat pentru a participa la percheziție.

Un alt caz, tot în regiunea Lyon

Pe 28 august, nouă milioane de euro au fost sustrase în atacul asupra unei autoutilitare a companiei Loomis din Lyon. A fost unul dintre cele mai mari atacuri, fiind denumit „jaful secolului”.  Atacul nu a făcut nicio victimă, dar a lăsat transportatorii „extrem de șocați”. Alţi doi transportatori încărcați cu aur au fost de asemenea atacați în suburbiile Lyonului, în decembrie 2016, în Dardilly, pentru o valoare de piață de 2,5 milioane de euro, apoi în aprilie 2017 în La Tour-de-Salvagny, scrie europe1.fr.