Italia: Cerşetoria este o tradiţie culturală a romilor

Italia: Cerşetoria este o tradiţie culturală a romilor

Curtea de Casaţie din Italia apreciază că o mamă de etnie romă care cerşeşte în stradă cu propriul copil, în vârstă de patru ani, nu poate fi condamnată pentru "sclavie" deoarece "un asemenea comportament face parte din tradiţia culturală a unui popor", potrivit unei decizii făcute publice ieri şi citate de AFP.

Decizia Curţii a fost imediat criticată atât de tabăra de dreapta, cât şi de cea de stânga a clasei politice italiene, se arată în presa italiană.

Decizia clasează o hotărâre a Curţii de Apel din Neapole, care a condamnat la cinci ani de închisoare o mamă dintr-o familie romă care cerşea pe străzile oraşului Caserta, la nord de Neapole, cu un bebeluş în braţe şi un copil în vârstă de patru ani alături.

Potrivit judecătorilor Curţii de Casaţie, acuzaţia de sclavie nu poate fi reţinută împotriva mamei, deoarece ea nu face parte dintr-o bandă de exploatare a minorilor, ci "cerşea din cauza sărăciei". Pe de altă parte, ea nu făcea acest lucru decât între orele 09.00-13.00, oferindu-i astfel un minim de liberate copilului său.

Ne puteți urmări și pe Google News