ISRAELUL denunță poziția pro-palestiniană a UE și convoacă patru ambasadori la MAE

ISRAELUL denunță poziția pro-palestiniană a UE și convoacă patru ambasadori la MAE

Ministrul israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman, a convocat, azi, patru ambasadori europeni, după ce Israelul a acuzat Uniunea Europeană că a adoptat o poziţie „părtinitoare” în favoarea palestinienilor, ceea ce pune în pericol negocierile de pace.

Ambasadorii britanic, francez, italian şi spaniol au fost chemaţi la Ministerul de Externe din Ierusalim, după convocările ambasadorilor israelieni din aceleaşi ţări europene ca răspuns la continuarea colonizării israeliene în teritoriile palestiniene ocupate.

Ministrul de externe Avigdor Lieberman „a ordonat convocarea ambasadorilor britanic, francez, italian şi spaniol şi a a subliniat că poziţia lor în mod constant împotriva Israelului şi în favoarea palestinienilor este inacceptabilă şi dă impresia că nu fac decât să caute mijloace de a da vina pe Israel”, a declarat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat, potrivit AFP, citată de Agerpres. El a cerut ca ambasadorii să fie informaţi că „Israelul depune eforturi importante pentru a permite un dialog permanent cu palestinienii”, se menţionează în document.

„În afara faptului că sunt părtinitoare, dezechilibrate şi deconectate de la realitatea de pe teren, poziţiile acestor state pun în mare pericol posibilitatea a se ajunge la un acord între cele două părţi”, israeliană şi palestiniană, a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un oficial israelian a declarat pentru AFP că decizia de a convoca mai mulţi ambasadori în aceeaşi zi este rară şi reflectă nemulţumirea puternică a Israelului.