Meciurile din Liga Campionilor, sub amenințare. Panică la Londra. Măsuri de securitate fără precedent, înainte de Arsenal - Bayern. Update

Meciurile din Liga Campionilor, sub amenințare. Panică la Londra. Măsuri de securitate fără precedent, înainte de Arsenal - Bayern. Update ISIS. Sursa: Arhiva EVZ

Arsenal Londra și Bayern Munchen se întâlnesc de la ora 22:00 în turul sferturilor Champions League. Amenințările teroriste au trasformat stadionul tunarilor într-o adevărată fortăreață. Nici jucătorii nu scăpat de filtrele de securitate ale forțelor de ordine.

În iulie 2005 capitala Marii Britanii a fost scena unor atentate teroriste extrem de violente. Teroriștii au plasat mai multe bombe la metrou. Speriați de exploziile din subteran, londonezii s-au îndreptat spre transportul de suprafață. Însă, printre britanicii care fugeau speriați spre autobuzele supraetajate s-au infiltrat alți teroriști care, la rândul lor au detonat dispozitivele explozibile în mijloacele de transport în comun.

ISIS a amenințat că va ataca sferturile de finală ale Ligii Campionilor de săptămâna aceasta, care implică echipele Manchester City, Arsenal, Real Madrid și Bayern Munchen. Marți și miercuri, sunt patru meciuri în competiția europeană pentru cluburi, City călătorind la Real Madrid , iar Arsenal găzduind Bayern Munchen în această seară.

ISIS amenință

Arsenal și Man City sunt în alertă, deoarece gruparea teroristă „amenință să atace sferturile de finală ale Ligii Campionilor”. Liga Campionilor programează azi și mâine patru partide de poveste. Bucuria fotbalului e însă umbrită de amenințările venite din partea Statului Islamic, care a anunțat că toate stadioanele pe care se joacă meciurile sunt țintele luptătorilor săi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gruparea extremistă al Azaim, care face parte din ISIS, a publicat un afiș înspăimântător cu un bărbat înarmat și numele Parc des Princes, Santiago Bernabeu, Stadionul Metropolitano și Stadionul Emir Bannerul de mai jos conține fraza „Ucide-i pe toți”. Așadar, ISIS și-a confirmat intențiile violente.

Imagine: Fundația Al AzaimISIS: „Ucide-i pe toți”. Foto

Guvernul spaniol a intensificat măsurile de securitate pentru cele două jocuri care au loc la Madrid. 3.000 de experți în securitate vor fi prezenți la ambele meciuri de la mijlocul săptămânii din Capitală, unde se așteaptă să fie prezenți un total de 8.000 de fani City și Dortmund.

Autoritățile au concluzionat că „nu există dovezi concrete de pericol”

Spania, care va găzdui la Madrid două dintre cele patru manșe tur din Champions League, Real Madrid - Manchester City și Atletico Madrid - Borussia Dortmund, transmite că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la atacurile ISIS. În momentul de față nu a fost schimbat nimic în organizarea celor două partide. Deși autoritățile au concluzionat că „nu există dovezi concrete de pericol”, prezența de securitate a fost sporită pentru meciuri.

În urma atacului terorist care s-a soldat cu 143 de vieți la Primăria Crocus din Moscova, ministrul german de interne Nancy Faeser a declarat că vor fi instituite controale temporare la frontieră pentru viitorul turneu Euro 2024 din țară. Amenințarea vine după ce Sarh al-Khilafah, o publicație cu legături cu ISIS, a emis o amenințare la meciul recent dintre Bayern și Dortmund de pe Allianz Arena, informează sportbible.com.