Atacul de la Moscova. Imaginile infernului, publicate de ISIS:  trupuri secerate de gloanțe

Atacul de la Moscova. Imaginile infernului, publicate de ISIS:  trupuri secerate de gloanțe Sursa foto: Platforma X

Atacul de la Moscova s-a soldat cu 143 de morți și peste 100 de răniți, iar o filmare explicită care pretinde măcelul din sala de concerte, înregistrată de unul dintre atacatori, a fost făcută publică de agenția de știri Amaq, despre care se spune că este filiată organizației teroriste ISIS, relatează CNN.

Atacul de la Moscova. Imaginile infernului, publicate de ISIS:  trupuri secerate de gloanțe

Atac Moscova

Sursă foto: Profimedia Images

Videoclipul, care are o durată de aproximativ 90 de secunde, înfăţişează patru atacatori cu feţele blurate şi vocile distorsionate, în ceea ce pare a fi complexul Crocus City Hall.

Filmarea îl arată pe unul dintre atacatori în timp ce îi face semn unui alt bărbat înarmat, care apoi trece pe lângă o uşă unde se ascundeau oameni şi deschide focul asupra lor, menționează sursa citată.

Trupuri secerate de gloanțe pot fi văzute pe podea, în timp ce focuri de armă răsună la distanţă. Videoclipul îl mai arată pe unul dintre atacatori în timp ce îi taie gâtul unui bărbat întins pe spate. Filmarea se încheie cu cei patru atacatori care pleacă în clădire, în timp ce la distanţă se vede fum.Unul dintre supraviețuitorii măcelului de la Moscova  „neutralizat unul dintre terorişti”, potrivit Comitetului de Investigaţii al Rusiei, o autoritate federală de anchetă, informează bbc.com.„Acel tânăr ne-a dat ocazia să trecem cu toții de scenă, spre ieșirea de urgență, pe unde am fugit cu toții în stradă. El a salvat o mulțime de oameni”, a precizat o femeie scăpată din măcel, citată de sursa citată.

Presupusușii atacatori, arestați. Rusia, îndoliată

Analiștii estimează că Rusia va ataca un stat NATO

Vladimir Putin. Sursa Foto -Kremlin.ru

Vladimir Putin a declarat ziua de duminică, 24 martie, drept „zi de doliu naţional", după ce cel puţin 143 de persoane au fost ucise şi multe altele rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu, în atacul din sala de concerte de la vest de Moscova. Preşedintele rus a mai anunţat că toţi "teroriştii" au fost prinşi şi că ei se pregăteau să fugă în Ucraina. Au fost înăsprite măsurile de securitate, a mai explicat Putin, care sugerează că Ucraina nu este străină de atentat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte surse citate de presa internațională precizează că atactorii erau din regiunea  Turkmenistan. Reamintim, gruparea ISIS a revendicat atacul.