Bîlbă a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere care efectua un control de rutină. Deoarece a refuzat să se supună alcooltestului, jucătorul a fost însoţit de către agenţii de poliţie la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Sf. Ioan, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Surse din cadrul spitalului ieşean au declarat că jucătorul a avut un comportament neadecvat, aducând injurii la adresa celor care îl însoţeau şi a medicilor.Surse din cadrul Politiei Rutiere Iasi afirmă că jucătorul Politehnicii avea o alcoolemie de 1,1 la mie. În urma acestui incident, fotbalistului i se va intocmi un nou dosar penal.

Ionuţ Bîlbă este cunoscut mai mult pentru problemele cu legea, decât pentru golurile marcate în Liga I. Atacantul ieşean este acuzat de poliţie că, la data de 31 martie 2008, a intrat cu maşina într-un stâlp, accident în care s-a şi accidentat la un picior. În 13 februarie 2007, Bîlbă a fost prins conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. După trei săptămâni, deşi avea permisul de conducere suspendat, atacantul Politehnicii a fost prins conducând maşina unui coechipier.