Ionel Spătaru, fostul director OPC Braşov, condamnat definitiv pentru luare de mită

Ionel Spătaru, fostul director OPC Braşov, condamnat definitiv pentru luare de mită

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat un verdict definitiv în cazul lui Ionel Spătaru, fostul director al OPC Braşov, acuzat de luare de mită. El va face cinci ani de puşcărie.

Spătaru a fost condamnat la cinci ani de închisoare după ce a fost acuzat că a luat 60.000 de euro mită.

Procurorii au precizat că Ionel Spătaru, în calitate de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Braşov, a cerut de la administratorul unei societăţi comerciale, în perioada iulie - octombrie 2011, suma de 60.000 de euro. În schimbul banilor, Spătaru trebuia să emită o autorizaţie de funcţionare pentru respectiva firmă, în vederea redeschiderii pieţei Stupini. Numai că administratorul firmei respective a mers la autorităţi şi l-a denunţat pe şeful OPC Braşov.

După ce a fost sesizat, DNA Bucureşti a decis, în colaborare cu denunţătorul, să-l plătească pe Spătaru. Banii au fost daţi în două tranşe, iar la ultima, în urma flagrantului şeful OPC Braşov a fost arestat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru fapta sa, Ionel Spătaru a primit de la prima instanţă care a judecat cazul o condamnare de 8 ani de închisoare. Decizia a fost contestată de avocaţii fostului şef al OPC Braşov, la Curtea de Apel Bucureşti. Decizia judecătorilor de aici a fost o reducere a pedepsei de la 8 la 5 ani de puşcărie. Însă, nici de această dată apărarea lui Spătaru nu a fost mulţumită şi a atacat decizia cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Numai că, de această dată, ÎCCJ a decis să menţină decizia formulată de instanţa anterioară. Astfel, pentru luare de mită, fostul şef al OPC Braşov va face 5 ani de închisoare.