Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis a luat o decizie radicală. Toți primarii sunt vizați
Iohannis a luat o decizie radicală. Toți primarii sunt vizați

Iohannis a luat o decizie radicală. Toți primarii sunt vizați

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru reabilitarea școlilor. Primarii vor fi obligați să demareze operațiunea de reabilitare a clădirilor unde învață copiii, construite înainte de 1978.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea legii care prevede că, până la 1 ianuarie 2021, conducătorii instituţiilor publice trebuie să dispună începerea expertizării tehnice a clădirilor cu destinaţia de unităţi sau instituţii de învăţământ.

Legea se referă la clădirile construite înainte de 1978, iar expertiza, care se va încheia în iunie 2024, are loc în vederea încadrării acestora în clasă de risc seismic. Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Educaţiei Naţionale, la solicitarea unităţilor administrativ-teritoriale, se arată în lege.

Termenul limită este 1 ianuarie 2021. Expertizele tehnice vor arăta unde trebuie să înceapă urgent şantierele.

Numai în Bucureşti, capitala europeană care este cel mai expusă seismelor, din peste 350 de clădiri cu risc major de prăbuşire, doar șapte au fost consolidate în ultimul an, scrie cancan.ro.

.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.