Evenimentul Zilei > Justitie > Viaţa dublă a unui bogătaş român: Investitor şi om de vază în România, spărgător de bănci în Austria. O poveste ca în filme!
Viaţa dublă a unui bogătaş român: Investitor şi om de vază în România, spărgător de bănci în Austria. O poveste ca în filme!

Viaţa dublă a unui bogătaş român: Investitor şi om de vază în România, spărgător de bănci în Austria. O poveste ca în filme!

Vasilică Puşcaşu asfaltează străzi la Suceava, dar e acuzat de jafuri armate în băncile austriece.

Sloganul turistic al României, „Mereu suprinzătoare", nu trebuia schimbat pentru că e valabil în fiecare zi. Vasilică Puşcaşu e în ţară om de afaceri serios, la costum şi cravată.
Cazierul său din Germania spune însă că a fost spărgător de bănci. În România, Vasilică Puşcaşu câştigă licitaţii publice şi asfaltează străzi prin Suceava, în timp ce în Austria are mandat de arestare pentru că a intrat cu arma în două unităţi bancare şi a fugit cu 335.000 de euro.
Hernia de disc, risc maxim în Austria
A fost reţinut în Suceava în baza mandatului european, însă în urmă cu două zile judecătorii Curţii de Apel Suceava au amânat extrădarea dintr-un motiv "mereu surprinzător".
Puşcaşu invocase, în apărarea sa, faptul că are hernie de disc şi riscă să rămână paralizat, iar instanţa suceveană a decis să ceară procurorilor austrieci asigurări că suspectul poate fi tratat corespunzător în ţara lor.
Aceasta în condiţiile în care chiar preşedintele României s-a operat de hernie de disc la Viena, şi nu la Bucureşti. Minunea n-a ţinut decât 24 de ore, pentru că ieri judecătorii şi-au dat seama de prostia făcută şi au admis în 10 minute cererea de extrădare.
Dar soluţia mai poate fi atacată cu recurs. Deşi a mai făcut puşcărie în Germania pentru spargeri de bănci, Vasilică Puşcaşu, om de afaceri serios în România, susţine că e victima unei mari erori judiciare şi că pur şi simplu e o confuzie de persoane.
"Piciorul stâng îmi este amorţit, pot paraliza în orice minut.“
VASILICĂ PUŞCAŞU, afacerist şi spărgător de bănci, în acelaşi timp

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.