Evenimentul Zilei > Justitie > Viaţa dublă a unui bogătaş român: Investitor şi om de vază în România, spărgător de bănci în Austria. O poveste ca în filme!
Viaţa dublă a unui bogătaş român: Investitor şi om de vază în România, spărgător de bănci în Austria. O poveste ca în filme!

Viaţa dublă a unui bogătaş român: Investitor şi om de vază în România, spărgător de bănci în Austria. O poveste ca în filme!

Vasilică Puşcaşu asfaltează străzi la Suceava, dar e acuzat de jafuri armate în băncile austriece.

Sloganul turistic al României, „Mereu suprinzătoare", nu trebuia schimbat pentru că e valabil în fiecare zi. Vasilică Puşcaşu e în ţară om de afaceri serios, la costum şi cravată.
Cazierul său din Germania spune însă că a fost spărgător de bănci. În România, Vasilică Puşcaşu câştigă licitaţii publice şi asfaltează străzi prin Suceava, în timp ce în Austria are mandat de arestare pentru că a intrat cu arma în două unităţi bancare şi a fugit cu 335.000 de euro.
Hernia de disc, risc maxim în Austria
A fost reţinut în Suceava în baza mandatului european, însă în urmă cu două zile judecătorii Curţii de Apel Suceava au amânat extrădarea dintr-un motiv "mereu surprinzător".
Puşcaşu invocase, în apărarea sa, faptul că are hernie de disc şi riscă să rămână paralizat, iar instanţa suceveană a decis să ceară procurorilor austrieci asigurări că suspectul poate fi tratat corespunzător în ţara lor.
Aceasta în condiţiile în care chiar preşedintele României s-a operat de hernie de disc la Viena, şi nu la Bucureşti. Minunea n-a ţinut decât 24 de ore, pentru că ieri judecătorii şi-au dat seama de prostia făcută şi au admis în 10 minute cererea de extrădare.
Dar soluţia mai poate fi atacată cu recurs. Deşi a mai făcut puşcărie în Germania pentru spargeri de bănci, Vasilică Puşcaşu, om de afaceri serios în România, susţine că e victima unei mari erori judiciare şi că pur şi simplu e o confuzie de persoane.
"Piciorul stâng îmi este amorţit, pot paraliza în orice minut.“
VASILICĂ PUŞCAŞU, afacerist şi spărgător de bănci, în acelaşi timp