Prezenţă masivă la urnele de vot, în ultimele şase ore din ziua referendumului, în judeţele controlate de baronii USL. "Îmbulzeala" votanţilor între orele 17.00 şi 23.00 a dat peste cap toate calculele matematicienilor şi sociologilor.
Precum în anii întrecerilor socialiste, comune întregi din Olt, Mehedinţi, Teleorman, Giurgiu şi Vrancea s-au întrecut în prezenţa la referendum. În comuna Lepşa din judeţul Vrancea, condus de baronul PSD Marian Oprişan, prezenţa la vot a ajuns la …250%. Potrivit Biroului Electoral Judeţean, pe listele permanente au votat 347 de persoane, în timp ce pe listele suplimentare au votat aproape 870 de turişti.
Turiştii electorali
Mai multe secţii din comunele din Olt au atins sau au depăşit numărul locuitorilor cu drept de vot. Campionii mersului la urne sunt oltenii din două secţii din comuna Coloneşti, care au raportat rezultate ale prezenţei la vot de peste 200%. Potrivit numărătorii paralele, făcute de USL, comuna Coloneşti, pentru toate cele patru secţii de vot, a înregistrat un record absolut al votanţilor – 184%.
Rezultate halucinate au fost anunţate şi în alte 18 comune din Olt: Bărăşti (106%), Cezieni (102%), Cîrlogani (101%), Corbu (100%), Coteana (102%), Dobrun (104%), Drăghiceni (109%), Făgeţelu (103%), Gostavăţu (102%), Grădinile (101%), Ipoteşti (103%), Leleasca (108%), Morunglav (100%), Oboga (100%), Oporelu (100%), Schitu (107%), Şopîrliţa (109%) şi Tătuleşti (147%).
În ultimele şase ore de vot, baronii USL au cerut urne mobile şi au atacat listele suplimentare. În 18 judeţe conduse de politicieni USL a fost forţat pragul de 50%. Cele mai spectaculoase creşteri la urne, înainte de ora 23.00, s-au înregistrat în Olt, Mehedinţi, Teleorman, Giurgiu şi Vâlcea. Astfel, în ultimele şase ore de vot, în judeţul Olt, condus de PSD-istul Paul Stănescu, un sfert dintre cei înscrişi pe liste au venit la referendum.

Campionii urnelor
Aceasta este cea mai mare prezenţă la vot înregistrată în judeţul Olt în ultimul deceniu. Aproape 11.000 de olteni s-au declarat netransportabili şi au cerut urna mobilă să voteze la domiciliu. În unele comune, un sfert dintre locuitori au solicitat să voteze acasă.
Preşedinţii de Consilii Judeţene care au făcut minuni la urne, între orele 17.00 şi 23.00

CITIŢI ŞI:

  • Stăpânul Teleormanului riscă cinci ani de închisoare
  • Liderii USL au minţit cu bună ştiinţă în privinţa propriei numărători paralele. Prezenţa la numărătoarea USL – de 41,88%, nu de 45%
  • OBSERVATORII EVZ: Votanţi scandalagii la secţii din sectorul 6. În sectorul lui Vanghelie, tinerii votează în număr mare
  • BILANŢUL FRAUDELOR de la Referendum: de la SMS-uri la “clasicul” turism electoral. Judeţele unde “au descins” autocarele
  • Dragnea: Şova era foarte obosit şi a făcut o evaluare greşită la numărul de voturi