Locul decesului și al înmormântării, dar și tipul de cancer de care a suferit starul rock au rămas un mister ce ia amploare pe reţelele de socializare.

Cântărețul împlinise 69 de ani vineri, în ziua lansării albumului "Blackstar". Bowie locuia de câteva decenii la New York, ceea ce a făcut să se presupună că a murit în metropola americană. The New York Post a fost însă de părere că artistul a murit “acasă la el, la Londra”.

În lipsa unui anunț oficial, care să clarifice această situaţie, locul în care a murit Bowie continua să fie marți un mister, la fel ca și locul unde va fi înmormântat.

În aceste condiţii, fanii au decis să îl omagieze în toate locurile unde a trăit, de la Londra la New York. S-a ajuns şi la Berlin, orașul în care Bowie s-a dus în anii 1970 pentru a-și regăsi inspirația. În cartierul său natal, Brixton, peste 2.000 de fani și-au omagiat idolul cântând melodiile cântărețului.

Foarte discret, Bowie apărea rar în media după accidentul cardiac din iunie 2004, ceea ce nu l-a împiedicat să lucreze.

Ultima apariţie în public a fost la data de 7 decembrie, la New York, la premiera musicalului său "Lazarus". Se pare că în acel moment, artistul suferea de cancer la ficat.

"Actorii nu erau la curent și cred că nici muzicienii care au lucrat cu el la "Blackstar" (n.r. – ultimul său album) nu știau", a mai spus regizorul Ivo van Hove în cotidianul olandez NRC Dutch.  Vorbind despre premiera de la New York, acesta a spus că Bowie "a leșinat" în culise: “Mi-am dat seama atunci că era poate ultima oară când îl vedeam.”