LP a urcat pe scenă și a fost, așa cum o știe deja întregul mapamond, nonconformistă și necenzurată! La finalul concertului, în care a cântat cap-coadă întregul album, a încântat publicul cu hitul „Lost on you”, moment în care peste zece mii de oameni au intonat, vers cu vers, celebra piesă. LP a dezvăluit, într-un interviu acordat exclusiv jurnaliștilor EVZ, cum de a ajuns, din nou, la București, într-un timp foarte scurt de la prima ei vizită pe meleagurile noastre.

Cântăreața de origine italiană a spus că primul ei contact cu Europa, după ce a devenit cunoscută în întreaga lume, a fost cu România, unde a susținut primul concert din turneul european. A avut mari emoții legate de cum o va percepe publicul, însă primirea ei de către fani a fost la cote fantastice. „Mai mult, acum am câștigat Discul de Platină în România în urma vânzărilor din țara voastră! Vă mulțumesc foarte mult”, a spus LP.

Ce am aflat despre LP stând în umbra ei, înaintea showului

Cel mai important și mai important lucru: „Sunt vegetariene, da?”, întreabă repetat LP, analizând fiecare fel de mâncare pus pe masa din camera unde își face pregătirile înainte de concert. Nu se atinge de carne și, conicidență sau nu, nici cei 50 de membri ai staffului său nu o fac. În ziua de dinaintea showului, LP și echipa au comandat la sushi și sake, apoi au plecat la plimbare prin Centrul Vechi al Capitalei, de unde și-au luat haine tradiționale românești și decorațiuni care să le amintească de țara noastră. Toboșarul, de exemplu, a urcat la un moment dat pe scenă îmbrăcat într-un cojoc tradițional românesc și a spus fanilor că îl poartă cu multă mândrie.

Turneul include 36 de orașe și străbate Europa cu autocarul

„Nu e ușor! Dar rezist, sunt OK!”, ne-a spus LP, care a părăsit România imediat după concert. De la noi a plecat în Ungaria și, spre toate orașele europene în care va cânta, se va deplasa cu autocarul. „Mă bucur de faptul că pot să văd puțin din fiecare țară”, a spus artista care, pe parcursul showului a rostit cât mai clar cuvântul „Mulțumesc!” și a spus că e foarte fericită să se afle, din nou, „în țara ei de suflet”.

LP , celebră la nivel mondial într-o milisecundă

Artista LP a oferit un interviu jurnaliștilor EVZ, pe care îl puteți umări pe www.evz.ro, în care a vorbit degajat despre cum a ajuns celebră și ce își dorește pe mai departe de la cariera ei. Cu un aer foarte spectaculos, dar totodată, relaxat și simplu, LP și-a ridicat picioarele pe o cutie, a tras aer adânc în piept și a povestit câte puțin din ascensiunea ei petrecută într-o milisecundă, după ce s-a difuzat pentru prima oară piesa „Lost on you”.

EVZ: – Bine te-am regăsit în România! Felicitări pentru Discul de Platină! Cum se simte celebritatea?

LP: – Mulțumesc! Este foarte plăcut să știu că munca mea este apreciată, este tot ce am putut spera. Toată lumea de aici este foarte primitoare, rezonăm foarte bine, ceea ce este foarte tare!

– De ce nu ne putem sătura de tine?

– (râde) Nu știu, mereu îmi pun aceeași întrebare! Iubesc România și sunt foarte încântată de reacția fanilor de aici, la cântecele mele.

– Ești primul artist din ultimii ani care a făcut declarații cu un impact foarte puternic, de genul „nicio casă de discuri nu a vrut să semneze cu mine”. Spune-mi mai multe.

– Da, m-au contractat, de fapt, dar m-au lăsat baltă apoi, m-au schimbat cu alții. Cred că asta li se întâmplă multora, însă mie mi s-a întâmplat de multe ori. M-am învârtit mult, în cerc, până când mi-am găsit locul în această industrie. A fost foarte interesant, pentru că la început am scris tone de cântece, dar nu am fost pusă pe un disc, ci am fost cooptată de alți artiști pentru a le compune cântece. Am crezut că aia va fi viața mea, ca textier, dar iată că totul s-a întors la 180 de grade. În cele din urmă am revenit în primplan. Cele mai bune lucruri în viață se întâmplă într-un mod neașteptat, precum concertele mele de la București și obținerea unui Disc de Platină! Ca artist încerc constant să-mi țin etica muncii cât mai sus și așteptările cât mai jos. Vreau să las în urma mea o muncă de care să fiu mândră.

– Ai început să cânți din copilărie?

– Da… Dar eu provin dintr-o familie academică. Nu credeau că cineva își dădea seama ca în industria aceasta e ca un joc de noroc. Nu a fost ceva la care familia mea să se fi gândit sau să-mi fi insuflat. Acum sunt atât de multe show-uri și emisiuni despre talent încât părinții pot vedea și pot spune despre copilul lor „oh, OK! Și copilul meu ar putea face asta!”. Atunci nu era așa. Și, oricum, familia mea nu a fost inclinată spre partea artistică…

– O întrebare pe care cu siguranță o auzi foarte des: cum ai compus hitul „Lost on you”?

– Sinceră să fiu, „Lost on you” este pentru mine ca orice alt cântec. Dacă nu ar fi existat o succesiune de evenimente, precum desfacerea contractului meu cu o casă de producție și apoi semnarea unui alt contract, cu o altă casă de discuri, probabil că nici nu ai fi auzit vreodată această melodie. Fără acea colaborare, ar fi rămas pe calculatorul meu, alături de alte sute de cântece pe care le am… Deci a fost un simplu cântec. Până la momentul la care am scris „Lost on you” aveam deja compuse vreo 30 de cântece. E doar o altă piesă, dintre cele născute din momente dificile din viața mea.

– Ok, ajunge cu „Lost on You”! Spune-ne despre un alt hit al tău, Muddy Waters.

– Muddy Waters vine dintr-o vreme similară. Cred că de multe ori compun atunci când nu văd o ieșire din situație. Practic, comparam o relație cu poluarea mediului înconjurător. O tot faci până când distrugi planeta. Cam așa și întro relație toxică: greșești până distrugi omul.

 -Tatuajul tău de pe piept, o corabie, a stârnit o modă în România. Care e povestea lui?

– Tatuajul de pe piept l-am făcut înainte să redevin solist. Eram la al 5-lea contract și nu a mers. Eram în cădere liberă. Tot atunci m-am și despărțit de iubirea mea de atunci… Eram în New York și mereu mi-am dorit să am tatuată o corabie pe mână, însă atunci am văzut un deținut care o avea tatuată pe piept și am vrut și eu! Nu mi-am dat seama că o să devină atât de popular… L-am făcut prin 2014.

– Turneul tău este foarte amplu, 36 de orașe. E ceva rar. Cum reziști?

 – Cred că în primul rând este vorba despre forță psihică, dar încerc să mă mențin și din punct de vedere fizic. Recunosc, uneori, atunci când ajung să mă plictisesc, când sunt singură mai neglijez aceste lucruri, ajung să beau destul de mult… Dar în cele din urmă îmi spun că trebuie să rămân concentrată, pentru că până la urmă, aceasta este meseria mea.

– Ce băutură preferi?

 – În momentul de față, ginul este băutura mea preferată. Iubesc ginul!

– Sper să te revedem în România!

– Și eu sper să mă revăd în România! (râde)