Evenimentul Zilei > Justitie > INTERCEPTĂRI. Victor Paul Dobre: „Nu dragă, deci, ei…teoria este să scoată 1.600.000. Am fost atacat de Relu Fenechiu!”
INTERCEPTĂRI. Victor Paul Dobre: „Nu dragă, deci, ei…teoria este să scoată 1.600.000. Am fost atacat de Relu Fenechiu!”

INTERCEPTĂRI. Victor Paul Dobre: „Nu dragă, deci, ei…teoria este să scoată 1.600.000. Am fost atacat de Relu Fenechiu!”

Potrivit interceptărilor procurorilor, Victor Paul Dobre se plângea de presiunile la care era supus de către colegii din USL, în special de deputatul PNL Relu Fenechiu.

În ziua de 04.08.2012, la ora 18:57:44, Victor Paul îi povesteşte unui amic despre presiunile din USL.
Curtea Supremă a confirmat mandatele de interceptare

Convorbirile telefonice şi ambientale sunt în referatul Parchetului Curţii Surpeme, prin care procurorul General al României cere Parlamentului avizul pentru începerea urmării penale împotriva lui Victor-Paul Dobre, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Victor-Paul Dobre a fost ministru delegat pentru Administraţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi este deputat în Parlamentul României. El este cercetat într-un dosar privind fraudarea listelor electorale permanente. În acelaşi dosar au mai fost puşi sub urmărire penală fostul secretar de stat din MAI, Ioan Nicolae Căbulea şi chestorul Constantin Manoloiu, şeful Direcţiei pentru Evidenţa Populaţiei.  

Potrivit referatului semnat de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi interceptprile din acest dosar au fost făcute în baza ordonanţelor provizorii interceptare şi înregistrare a convorbirilor telefonice nr.90/2012 din 03 august 2012, 91/2012 din 03 august 2012 şi nr.92/2012 din 04 august 2012, toate  confirmate şi prelungite de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală prin încheieri, şi au fost emise autorizaţiile de interceptare şi înregistrare a convorbirilor telefonice.
VĂ REDĂM STENOGRAMELE INTERCEPTĂRILOR DINTRE VICTOR PAUL DOBRE ŞI PRIETENII SĂI.
Victor Paul Dobre: Şi, după ce a plecat, au început diverse discuţii cu chestia asta cu numărătoarea.
Domn: Aşa.
Victor Paul Dobre: Eu am fost atacat de Vela, care mi-a cerut retragerea sprijinului politic, m-a atacat ăla de la Prahova, nici nu ştiu cine e şi, în final, Relu Fenechiu, cu care am avut discuţii grele săptămâna trecută.
Domn: Aha, dar care e subiectul, căci eu sunt plecat de marţi?
Victor Paul Dobre: Nu, subiectul e chestia asta ca întrebarea curţii: câţi alegători erau pe listele permanente, am răspuns că erau atâţia, că nu puteam să scriu altceva. Şi, de aici, un întreg scandal! ……………………………………………………………………………
Domn: A, nu, evident că nu, dar care e ideea? Ştii, asta nu ştiu.
Victor Paul Dobre: Păi, cred că-s mai multe. O dată că, întotdeauna când se întâmplă ceva, trebuie să fie un ţap. Doi: probabil că au unii nişte idei năstruşnice şi le stau în cale. Trei: probabil, chiar nu mă mai bucur de încrederea lui.
Procurori: "Dobre ştia care sunt consecinţele adreselor trimise la CCR"
Cu toate că şi-a înaintat demisia, procurorii spun că Victor Paul Dobre a cunoscut care va fi urmarea înaintării acelei adrese la Curtea Constituţională şi a ajutat să fie obţinut scopul ilicit al actualizării listelor electorale permanente deşi referendumul se finalizase. În ziua de 04.08.2012, la ora 20:46:19, Victor Paul Dobre, are următoarea discuţie:
Domn: Acum, Victor, pe de altă parte, am stat şi eu de vorbă cu ai mei … Ce s-a vorbit la tele-conferinţă, este instigare la infracţiune…aia a PNL-ului. Pe bune!
Victor Paul Dobre: Da, sunt convins.
Domn:  Iar aceştia au chemat-o pe asta de la Evidenţa Populaţiei, care, tu ştii foarte bine că e ofiţer MAI!
Domn: Şi aia a venit la primar şi i-a zis: Domnule primar, când a fost scandalul cu moldovenii, acum trei luni, ne-am panicat şi am mai luat o dată la mână tot. Astea sunt listele! Scandalul era în altă parte.
Victor Paul Dobre: Nu dragă, deci, ei … teoria este să scoată 1.600.000.
Domn: Ce să scoată?! Cum îi scoate?
Victor Paul Dobre: Să-i scoată pe ăia de afară, că sunt mai mult de 12 luni. O nebunie întreagă!
Domn: Dar nu ai lege pentru asta! Nu ai lege, pentru numele lui Dumnezeu!
Victor Paul Dobre: Ştiu, ştiu, ştiu.
Domn: Iar nebunia că să dai ordonanţă, mie mi se pare…
Victor Paul Dobre: Aia poate fi chiar…
Domn: Finalul, finalului!
CITIŢI ŞI:

  • Scandalul listelor electorale. Kovesi cere Parlamentului avizul pentru anchetarea fostului ministru Victor Paul Dobre
  • INTERCEPTĂRI INCENDIARE. Ioan Rus: „E important, dar eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!
  • INTERCEPTĂRI STUPEFIANTE Angajaţii MAI: S-au înregistrat 40.000 de morţi în Gorj, judeţul lui Ponta?/Nu are cum, sunt 200.000 în toată ţara!