Integritate: Preşedintele CJ Brăila, contracte cu propria firmă

Integritate: Preşedintele CJ Brăila, contracte cu propria firmă

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au descoperit că preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Stancu Gheorghe Bunea, a acordat contracte de peste 600.000 de euro unei firme în care avea interes direct. Demnitarul s-a făcut cunoscut în primăvară, înjurând ziarişti.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bărila, Stancu Gheorghe Bunea, trebuie demis şi nu mai poate ocupa o funcţie publică timp de trei ani, deoarece se află în conflict de interese - este concluzia inspectorilor de Integritate. Aceştia au descoperit că Bunea a acordat, în calitate de preşedinte al CJ Brăila, cinci contracte de construcţii unei firme în care avea interes direct. Firma care a primit contractele, în cuantul de peste 600.000 de euro (fără TVA), este Concivia SA, al cărei acţionar majoritar este SC BursaGirom, aceasta din urmă controlată de Stancu Gheorghe Bunea.

ANI a sesizat şi Parchetul în vederea demarării de cercetări penale, împotriva lui Stancu Gheorghe Bunea. Totodată, inspectorii de Integritate cer anularea contractelor.

PSD-istul Stancu Gheorghe Bunea s-a făcut remarcat în primăvara acestui an, când, în cadrul unei conferinţe de presă, a adus injurii tuturor ziariştilor locali incomozi.

Ne puteți urmări și pe Google News