Evenimentul Zilei > Actualitate > Insolvenţa Hidroelectrica: Există o cale de atac extraordinară împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti
Insolvenţa Hidroelectrica: Există o cale de atac extraordinară împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti

Insolvenţa Hidroelectrica: Există o cale de atac extraordinară împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti

Departamentul pentru Energie mai dispune de o cale de atac extraordinară împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de reintrare în insolvenţă a companiei Hidroelectrica, potrivit şefului Direcţiei de Privatizare din cadrul instituţiei, Gabriel Dumitraşcu.

"Am discutat cu avocaţii şi avem o cale extraordinară de atac. Vom încerca să readucem Hidroelectrica în starea de ieri dimineaţă (marţi dimineaţă, înainte de decizia Curţii de Apel – n. r.) şi să continuăm procesul de listare, astfel încât compania să fie listată în termenul asumat în faţa FMI (iunie 2014 – n. r.)", a spus Dumitraşcu, citat de Agerpres.

Practic, spune acesta, Hidroelectrica se întoarce la situaţia existentă la 25 iunie 2013, cu o zi înainte de ieşirea din insolvenţă, iar contractele bilaterale cu aşa-numiţii "băieţi deştepţi" rămân denunţate. Până la publicarea deciziei şi a motivării acesteia, nu se vor putea lua niciun fel de măsuri în cadrul companiei, a explicat acesta. Totodată, Dumitraşcu a precizat că se aşteaptă motivarea Curţii.

"Dacă interpretarea deciziei este ceea ce se vehiculează, atunci administratorul judiciar trebuie să revină la Hidroelectrica, să convoace Adunarea Generală, să aleagă un administrator special. Apoi să vedem ce este de corectat, ce a nemulţumit instanţa", a adăugat oficialul Departamentului pentru Energie.

Departamentul pentru Energie, cel sub autoritatea căruia îşi desfăşoară activitatea Hidroelectrica, doreşte ca restructurarea companiei să continue în perioada de insolvenţă ca şi când în vară compania va fi listată.

"Hidroelectrica are probleme structurale care trebuie corectate, astfel încât, la ieşirea din insolvenţă, să arate aşa cum ar trebui să arate o companie care se listează la bursă", a susţinut Gabriel Dumitraşcu.

În ceea ce priveşte listarea, Dumitraşcu a arătat că urmează discuţii cu intermediarii selectaţi pentru listare şi că, cel mai probabil, contractul cu aceştia va fi suspendat pe perioada insolvenţei. Oficialul nu a putut să înainteze un termen cu privire la ieşirea din insolvenţă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: