Sectorul 4, condus de primarul Adrian Inimăroiu, a primit mai multe bile negre decât laude. Analizele specialiştilor municipalităţii îl scot pe Inimăroiu pe penultimul loc în topul primarilor eficienţi din Capitală, cu puţin înaintea sectorului 5 condus de Marian Vanghelie. Deşi edilul râvneşte la un nou mandat, concluziile analizelor financiare pe perioada 2004-2007 nu sunt încurajatoare şi nici nu ajută la creşterea capitalului de imagine, ba din contră: „ineficienţă în alocarea banilor“, „capitole de cheltuieli care au crescut anemic“, „venituri totale mai mici decât media municipală“, „planificări necorespunză oare“, „excedente masive“.

Finalul studiului, care arată că administraţ
ia condusă de Adrian Inimăroiu reuşeşte cu greu să se menţină pe locul 5 în top administraţii, este însă unul definitoriu: „În 2007, sectorul 4 nu s-a distins între celelalte sectoare în mod pozitiv la niciun capitol“.

Un management deficitar

Una dintre principalele probleme pe
care le are administraţia condusă de Adrian Inimăroiu o reprezintă excedentele bugetare, care au crescut de la 3,0% la 26,9%, între 2004 şi 2007.

Lipsa de eficienţă a administraţiei şi politicile de management deficitare au făcut ca sectorul să nu reuşească să epuizeze bugetul în cei patru ani.

Ineficienţa conducerii a atins însă
punctul critic în anul financiar 2007. În lipsă de proiecte, 100 de milioane din 370 au rămas necheltuite, în condiţiile în care au existat domenii „care au plâns după bani“ pentru investiţii. Un exemplu ar fi administraţia străzilor, sectorul 4 confruntându-se cu nenumărate probleme în acest caz. Echipa lui Adrian Inimăroiu n-a ştiut cum să gestioneze peste 200 de milioane.

Asta n-a împiedicat, însă, administraţ
ia să contracteze credite. „În ciuda excedentelor, sectorul 4 a contractat împrumuturi interne majore (40 de milioane în anul 2005 şi 162 de milioane în anul 2007, din care a cheltuit doar 49 de milioane)“, se mai arată în analiză.

Se bate cu Vanghelie
pe ultimul loc

Lipsa proiectelor, dar şi cheltuirea
haotică a resurselor existente, fapt evidenţiat de analizele financiare, l-au aruncat pe Inimăroiu într-o aprigă luptă pentru ocuparea ultimului loc în top eficienţă pe sectoare cu Marian Vanghelie. Dacă la capitolele dezvoltare şi ordine publică primarul liberal l-a devansat pe edilul PSD cu nişte cheltuieli „mai generoase“, când vine vorba de transporturi şi excedente bugetare Vanghelie „i-a tăiat faţa“ liberalului. Primarul de la 5 s-a dovedit a fi mai eficient în utilizarea bugetului şi a lăsat necheltuiţi doar 9 milioane de lei în perioada analizată, 2004-2007.

Greu cu asfaltările
şi canalizarea

Cel mai bine Inimăroiu a stat întotdeauna
la promisiuni. Chiar în ultimele clipe ale mandatului, edilul a ameninţat cu realizări revoluţionare în sector. „Dacă vă duc pe străzile periferice, o să vedeţi că oamenii spun «să vă dea Dumnezeu sănătate, domnule primar, vino încoace să-ţi dau o apă mineral㻓, declara, în iunie 2007, Inimăroiu într-un interviu acordat EVZ.

Realitatea din teren şi cifrele l-au
contrazis de fiecare dată. Sumele cheltuielile din bugetul local pentru administrarea străzilor au scăzut în cei 4 ani cu 95%. Cu alte cuvinte, Inimăroiu a tratat cu cel mai mare dezinteres una dintre principalele probleme ale Capitalei: drumurile. Nici la capitolul cheltuieli cu canalizarea zonelor încă neracordate nu sunt fapte demne de laudă. „Sumele au fost infime, aproximativ 3,5 milioane de lei“, se arată în analize.

URMA SCAPĂ TURMA


PUI-ul care a extenuat primarul


Pentru că a rămas în urmă cu lucrările
în sector, primarul Adrian Inimăroiu încearcă pe ultima sută de metri „să dreagă busuiocul“. Acesta a lansat în luna ianuarie o broşură, intitulată Planul Urbanistic Integrat, „un proiect care se întinde pe 32 de km pătraţi, cu 1.350 de lucrări şi de care vor beneficia aproximativ 300.000 de oameni“, după cum l-a caracterizat primarul. Broşura, tipărită în 10.000 de exemplare, are 160 de pagini şi prezintă lucrările pe care administraţia locală se angajează să le finalizeze în proporţie de 80% până pe 1 mai: 470 de alei şi străzi, 22.000 de locuri noi de parcare, 250 de spaţii urbanistice şi locuri de recreere şi 121 de locuri de joacă în suprafaţă de 140.000 de mp. Într-un interviu acordat EVZ edilul a încercat să-şi justifice lipsa de activitate din perioada 2004-2006. „Ca să faci un proiect de o asemenea anvergură nu e o glumă. PUI-ul a presupus o muncă de aproape doi ani. Lucrez uneori chiar şi 14 ore pe zi“, a explicat edilul.

AVERE

Sărac şi în conturile
personale

>
două terenuri intravilane „în România“, (nu este specificată adresa) în suprafaţă de 5.700 de mp

>
un apartament în Bucureşti – în suprafaţă de 65 de mp

>
două automobile marca Oltcit 1989 şi Cielo 1995

>
bani în cont – 74.428 de lei

>
indemnizaţie primar anul trecut – 60.519 lei

>
nu are datorii şi împrumuturi la bănci