Infirmiera acuzată de rele tratamente a acţionat legal

Infirmiera acuzată de rele tratamente a acţionat legal

Conducerea Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu", din Timişoara, unde mama unui bebeluş internat a acuzat o infirmieră că i-a lipit micuţului suzeta cu un leucoplast, susţine că aceasta a acţionat în conformitate cu fişa postului.

Comisia de disciplină, întrunită ieri dimineaţă pentru a dezbate cazul bebeluşului, a stabilit că îngrijirea sugarului a fost "corespunzătoare", iar infirmiera a respectat atribuţiile din fişa postului. Medicii afirmă că mama acestuia a dat dovadă de rea-intenţie pentru că nu a sesizat conducerea spitalului sau şeful de secţie, iar mai apoi a regizat imaginile apărute în presă şi care însoţesc reclamaţia depusă la Direcţia pentru Protecţia Copilului Timiş.

"Ca urmare a acestei analize s-a constatat că tratamentul şi îngrijirea pacientului au fost corespunzătoare, fiind a patra oară internat copilul, la solicitarea mamei, în acelaşi sector în cele două luni de viaţă şi neexistând nemulţumiri anterioare. Atribuţiile din fişa postului infirmierei au fost respectate. Interpretarea mamei este proprie şi intenţionat exagerată şi porneşte de la plasarea unui plasture, identică cu alte fixări de tubulaturi medicale, care nu a cauzat prejudicii stării copilului, în general, şi nici în acest caz", a spus Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al spitalului.

Mâine se va întruni şi comisia de etică a spitalului, care urmează să finalizeze decizia privimd implicaţiile medicale ale gestului infirmierei. Pe de altă parte, reprezentanţii spitalului au mai precizat că îşi rezervă dreptul de a o acţiona în judecată pe mama micuţului, pentru prejudicii aduse instituţiei medicale.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIŢI ŞI: Asistentă acuzată că a maltratat un sugar