Evenimentul Zilei > Actualitate > Incredibil! Un băcăuan, a căzut din… avion
Incredibil! Un băcăuan, a căzut din… avion

Incredibil! Un băcăuan, a căzut din… avion

Din fericire, avionul era pe sol, așa că muncitorul a scăpat doar cu un cucui la cap și o sperietură serioasă. Motivul accidentului a fost cât se poate de simplu: un coleg i-a luat scara, iar mecanicul nu s-a asigurat când a vrut să coboare.

Un angajat al SC Aerostar SA Bacău a căzut în cap de la o înălțime de trei metri, din avionul în care lucra. El a fost transportat de urgență la Spitalul Județean.
Accidentul a avut loc joi dimineața. Un coleg al mecanicului a luat scara de pe avion în timp ce muncitorul făcea unele lucrări. Când a vrut să coboare, acesta nu a mai verificat existența scării și a cazut în gol, lovindu-se la cap. “După ce am terminat de lucrat în cargo, am vrut să cobor, nu am observat că între timp un coleg luase scara. Eu eram obișnuit ca scara să fie acolo și am călcat în gol, am căzut, nu îmi amintesc nimic decât că m-am trezit în ambulanță”, a declarat Ioan Sava, mecanic.
Angajatul, în vârstă de 56 de ani lucrează la societate de 35 de ani. El a mai spus ca în momentul accidentului nu purta cască. “Pacientul a fost adus la urgență, în cursul dimineții. În urma căderii, acesta și-a piedut cunoștința și a suferit un traumatism cranio-facial. În momentul de față și-a revenit, iar starea lui este stabila”, a declarat Liliana Petrescu, medic primar UPU Bacău.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău a fost informat de accident și a început cercetările. “În cursul dimineții am fost informați de accident. Deoarece victima nu a murit, conform legii, SC Aerostar SA va face cercetările asupra circumstantelor în care s-a produs accidentul. Angajații sunt obligați să poarte cască și echipament de siguranță când lucrează la înalțime”, a declarat Dan Buftea, purtător de cuvânt. ITM Bacău.
sursa: ziaruldebacau.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: