Închiriem puşcăriaşi

Închiriem puşcăriaşi

Efectul crizei: Penitenciarul Jilava oferă deţinuţi pentru diverse munci, inclusiv persoanelor fizice. Doar cu buletinul!

Aveţi nevoie de o mână de ajutor în gospodărie? Curăţenie generală, pusul tablei pe casă sau chiar construirea unei vile? Orice se rezolvă, apelând la Penitenciarul Jilava pentru oameni calificaţi.

Până acum, penitenciarele încheiau contracte doar cu societăţile comerciale, pentru diverse servicii, ca măturatul străzii, sau deszăpezirea. Dar bugetul de criză a împins Administraţia Naţională a Penitenciarelor să liberalizeze regimul deţinuţilor. "Oricine este interesat, poate să vină la noi cu buletinul şi negociem", declară Cristian Micu, reprezentantul Penitenciarului Jilava. Acesta susţine că oferă numai mână de lucru calificată. "Pot să facă, de exemplu, o casă de la zero. Cu costuri mult mai mici, decât dacă s-ar angaja o firmă de construcţii. Sau pot să ajute la renovarea unui apartament sau la treburile gospodăreşti, la curăţenie, o groază de lucruri utile", îşi laudă Micu oferta. Preţul este negociabil. De obicei, în jurul salariului minim pe economie, 740 de lei pentru 160 de ore prestate lunar. Pentru munci complexe, care cer calificări şi atestate, preţul poate creşte, dar oricum este sub nivelul pieţei.

Beneficiarul trebuie să ia hrana de la penitenciar sau să facă dovada că a hrănit deţinutul din comerţul autorizat. Regimul "angajaţilor" e unul semi-liber:"Nu este cazul să stăm după fiecare deţinut în parte. Noi îi lăsăm să plece dimineaţa, îi instruim să nu se abată de la traseu, să nu bea, le dăm un telefon mobil şi îi controlăm prin sondaj".

Ne puteți urmări și pe Google News

Pot să facă, o casă de la zero. Cu costuri mult mai mici, decât dacă s-ar angaja o firmă de construcţii