Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE: Incendiul din Militari, stins după două ore. S-a reluat circulaţia tramvaiului 41
UPDATE: Incendiul din Militari, stins după două ore. S-a reluat circulaţia tramvaiului 41

UPDATE: Incendiul din Militari, stins după două ore. S-a reluat circulaţia tramvaiului 41

Un incendiu puternic a izbucnit în această după-amiază la o clădire în construcţie din zona Orşova-Ciurel, în Sectorul 6, din Capitală.

UPDATE 8. Pompierii au reuşit să stingă flăcările după aproximativ două ore. În acest moment, echipajele verifică dacă mai există focare. 18 autospeciale au intervenit pentru a stinge incendiul care a distrus o clădire de birouri de şapte etaje situată pe strada Dealul Ţugulea din cartierul Militari. Flăcările au atins şi 5 metri. Din fericire, nu există victime. 
Clădirea de birouri este deţinută de societatea Instant Group SRL Bucureşti, controlată integral de Taha Al-Borayashi, om de afaceri de origine irakiană, potrivit Mediafax.
Denumit Virtuţii Office Building, imobilul are o suprafaţă utilă de 5.000 de metri pătraţi. din 2008, mare parte din clădire era neînchiriată.
UPDATE 7. S-a reluat circulaţia pe linia tramvaiului 41.
UPDATE 6. Circulaţia este deviată de la intrarea în Pasajul Lujerului şi de la Podul Ciurel. Rutele ocolitoare sunt Bulevarul Iuliu Maniu, Pasajul Basartab, Podul Grant şi a recomandat şoferilor să respecte indicaţiile poliţiştilor de la Rutieră aflaţi în aceste zone.
UPDATE 5.  La ultimele două etaje ale clădirii s-au auzit explozii succesive. Acolo erau depozitate tehnică de calcul şi mobilier. Persoanele care erau prezente în clădire au ieşit singure în momentul izbucnirii incendiului. Nu există victime, a explicat directorul adjunct al ISU Bucureşti, Viorel Nemeş.
La subsolul clădirii se aflau depozitate pesticide, deşi legea interzice acest lucru în clădirile folosite pentru bioruri. Pompierii au îndepărtat recipientele respective, astfel că pericolul de explozie a fost eliminat.

UPDATE 4. Incendiul este controlat şi nu există pericolul să se extindă la benzinăriile din apropiere, dau asigurări pompierii. Totuşi, oamenii din zonă au fost evacuaţi. În clădire erau persoane, însă au ieşit la timp.
UPDATE 3. Circulaţia este deviată de la intrarea în Pasajul Lujerului şi de la Podul Ciurel. Rutele ocolitoare sunt Bulevarul Iuliu Maniu, Pasajul Basarab. Circulaţia vehiculelor de transport în comun este întreruptă în zonă de la ora 14.55.
UPDATE 2. Două staţii de alimentare cu carburanţi se află în aproprierea incendiului. Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a cerut de la biroul de urbanism din cadrul Primăriei actele în baza căruia s-a construit clădirea. Imobilul de sticlă are şapte etaje.
UPDATE 1. Au început să se desprindă bucăţi din clădirea aflată în flăcări.
Mai multe echipaje ale ISU încearcă, la această oră, să stingă flăcările. Pompierii, însă, nu au reuşit să pătrundă în clădire din cauza elementelor de faţadă care se desprind din clădire.
Potrivit ultimelor informaţii, circulaţia pe linia de tramvai 41 este oprită la această oră. Linia de autobuze 178 este deviată prin Bd. Iuliu Maniu.
Fumul este extrem de gros. Situaţia este tot mai periculoasă, la doar 50 de metri distanţă aflându-se o benzinărie.

  • Dacă aveţi imagini video sau fotografii de la locul incendiului, le aşteptăm pe adresa [email protected]
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: