Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu la o biserică din România. Pompierii au intervenit de urgență
Incendiu la o biserică din România. Pompierii au intervenit de urgență

Incendiu la o biserică din România. Pompierii au intervenit de urgență

Miercuri seară, o biserică a fost mistuită de flăcări în localitatea Brodina de Sus, județul Suceava.

Un incendiu s-a produs la o Biserică din Suceava, miercuri seară. O biserică a fost mistuită de flăcări în localitatea Brodina de Sus, județul Suceava. Pompierii de au intervenit de urgență.

O biserică de rit vechi şi clopotniţa acesteia din localitatea Brodina de Sus ard generalizat, pe o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi. Informația a fost transmisă, miercuri seara, de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

La faţa locului intervin pompierii militari de la mai multe subunităţi, precum şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din zonă, urmând a ajunge la locul incendiului zece autospeciale.

Purtătorul de cuvânt al ISU a precizat că situaţia este în dinamică, dar nu s-au raportat victime până în prezent.

Incendiul a fost localizat  și nu mai există posibilitatea răspândirii acestuia și la anexe, a declarat purtătoruld e cuvânt al ISU Suceava, mierucuri seară, la Antena 3. Din fericire, călugării de la mănăstire au reuşit să se autoevacueze la timp și nu s-a înregistrat nicio victimă.

Incendiu la o biserică din Suceava. Incident similar în Neamț

În urmă cu doar câteva săptămâni, Biserica din Neamţ a fost distrusă de un incendiu. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au transmis că forţele de intervenţie au localizat şi stins incendiul. Astfel s-a evitat propagarea la casa praznicală şi camera centralei.

„Focul deschis în spaţii închise (lumânare/candelă) a fost cauza probabilă de producere a incendiului. În urma incendiului a ars biserica din lemn cu suprafaţa de aproximativ 150 mp şi bunuri materiale aflate în interiorul acesteia. Pompierii au evacuat din interiorul bisericii o serie de obiecte de cult”, au precizat reprezentanţii ISU Neamţ.

Pompierii au fost solicitați  să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o biserică din localitatea Râşca, comuna Drăgăneşti. Apelul a fost făcut de o persoană care trecea pe lângă biserică şi a povestit că din turla bisericii se degajă fum şi se observă şi flacără.