Tribunalul Timiş a pronunţat, vineri, sentinţa în dosarul DNA  în care au fost trimişi în judecată Gabriela Ionescu, fostul director adjunct al Finanţelor Publice Timiş, şi complicele acesteia, Dinu Călin, care este iubitul femeii.

Instanța a condamnat-o pe Gabriela Ionescu la 4 ani de închisoare şi pe Dinu Călin la 3 ani şi 2 luni de închisoare, cu executare. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de toate acuzaţiile aduse de procurori.
Gabriela Ionescu a fost acuzată de 6 luări de mită şi 5 infracţiuni de trafic de influenţă. Dinu Călin a fost acuzat de complicitate la infracţiunile comise de Ionescu.

Potrivit procurorilor care au redactat rechizitoriul de trimire în judecată, fosta adjunctă de la Finanțe i-a cerut omului de afaceri Horia Dan Cardoş diverse sume de bani şi bunuri pentru a-i asigura protecţie pentru firmele sale în cazul controalelor efectuate de Fisc. Procurorii au contabilizat că acesta a dat mită 12.500 euro şi 40.985 lei, prin intermediul lui Dinu Călin sau direct directoarei adjuncte de la Finanţe.

Odată cu sentința de condamnare, Gabriela Ionescu a primit interdicţia de a mai fi inspector fiscal 3 ani după ispăşirea pedepsei. Ea și iubitul ei, Dinu Călin, sunt acum obligați și să restituie 10.000 euro şi peste 20.000 lei către denunţătorul Horia Cardoş.
Împotriva sentinței se poate afce apel în termen de 10 zile.