Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă o amenințare! Viespile ucigașe din Asia au ajuns în Europa!
Încă o amenințare! Viespile ucigașe din Asia au ajuns în Europa!

Încă o amenințare! Viespile ucigașe din Asia au ajuns în Europa!

Roiuri de viespi agresive și uriaşe sosite din Asia provoacă panică, de aproximativ două săptămâni, în SUA. Acum, ele au ajuns și în Europa. Cu ace lungi și extrem de veninoase, aceste viespi ucid, în Japonia, aproximativ 50 de persoane în fiecare an.

Viespile ucigașe din Asia și-au revendicat prima victimă în Europa. Este vorba de un bărbat din Spania, înțepat în sprânceană. El era apicultor și descoperise un cuib de viespi asiatice lângă stupii sai de albine.

Unul dintre prietenii bărbatului a alertat autoritățile după ce i-a descoperit cadavrul.

Viespea mandarinia, cunoscută şi sub denumirea de viespea asiatică gigant, este cea mai mare din lume. Are o înfăţişare tigrată distinctivă si culoare portocalie cu dungi negre.

Aceste viespi au un maxilar imens care le permite să decapiteze albine atât de repede, încât una singură poate ucide 40 de albine pe minut. Experţii susţin că un roi de aproximativ 30 de viespi poate distruge o colonie de 30.000 de albine în câteva ore.

Veninul viespilor poate declanşa grave reacţii alergice în corpul uman, paralizând organe şi provocând decesul. Pacienţii intepati au nevoie de dializă pentru eliminarea toxinelor.