Evenimentul Zilei > Social > În atenţia românilor care doresc să călătorească în Anglia! Amenzile sunt imense
În atenţia românilor care doresc să călătorească în Anglia! Amenzile sunt imense

În atenţia românilor care doresc să călătorească în Anglia! Amenzile sunt imense

În atenţia românilor care doresc să călătorească în Anglia! Călătorii care păşesc pe teritoriul Anglie vor fi amendaţi dacă nu respectă regulile de carantină.

În atenţia românilor care doresc să călătorească în Anglia! Amenzile sunt imense. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii britanic.

Călătorii care sosesc în Anglia din ţările cu risc epidemiologic ridicat riscă sancţiuni. Se face referire la cei care nu respectă regulile de carantină. Este anunţul făccut marţi de către ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock.

„Vom aplica amenzi pentru oamenii care nu respectă regulile. Acest lucru include amendă de 1.000 de lire sterline. Amenda este pentru orice persoană care soseşte din străinătate şi nu se supune testării obligatorii”, a declarat Hancock în parlament.

În atenţia românilor care doresc să călătorească în Anglia

„Orice persoană care minte în formularul privind localizarea pasagerului şi încearcă să ascundă faptul că a fost într-o ţară de pe lista roşie în ultimele 10 zile înainte de sosirea aici este pasibilă de o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare”, a anunţat ministrul.

Regatul Unit a decis vineri plasarea în carantină în hoteluri, pentru 10 zile, a persoanelor care sosesc din 33 de ţări de risc începând cu data de 15 februarie.

Toată lumea are obligația legală de a respecta reglementările. În cazul în care oamenii nu respectă reglementările, autoritățile au competența de a aplica legea.

Noua măsură îi vizează în primul rând pe cetăţenii britanici ce revin în Regatul Unit. Intrările dinspre ţările respective erau deja interzise pentru persoanele care nu au reşedinţa în Regatul Unit.

Pentru unele infracțiuni, există o sancțiune fixă ​​de 200 GBP. Care va fi redusă la 100 GBP dacă este plătită în termen de 14 zile. Sau se pot primi amenzi de până la 5.000 GBP dacă se ajunge în instanţă.

În unele cazuri, înstituţiile și locurile care încalcă reglementările pot fi supuse unor penalități fixe de 1.000 GBP sau a unei amenzi în instanță de până la 10.000 GBP.

Potrivit BBC, în primele ore după confirmarea noilor reguli de carantină legată de COVID-19 guvernul de la Londra a rezervat mii de camere de hotel. Autorităţile se aşteaptă ca în fiecare zi să revină în Regatul Unit, în medie, 1.000 de persoane din locuri unde sunt răspândite noile variante ale coronavirusului, scrie nidirect.uk