Evenimentul Zilei > Actualitate > Ilie Sârbu: E posibil ca referendumul să fie organizat în două zile
Ilie Sârbu: E posibil ca referendumul să fie organizat în două zile

Ilie Sârbu: E posibil ca referendumul să fie organizat în două zile

USL se gândeşte la o nouă strategie prin care să se asigure că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, va fi demis la referendumul din 29 iulie.

Consultarea populară ar putea avea loc nu într-o zi, ci în două, pentru a se atinge pragul de 50% plus unu prezenţă la urne, în aşa fel încât referendumul să fie validat.
"E posibil, e raţional, până la urmă, decizia ne aparţine. Vom vedea, nu ne-am întâlnit încă nici un for de conducere al USL-ului şi nu văd ce ar fi aici neclar sau neconstituţional. E dreptul Parlamentului să decidă. El a decis data de 29, poate să decidă încă o zi, ca oamenii să nu fie presaţi de timp, de împrejurări, e şi căldura aceasta pe care o resimţim cu toţii. Eu cred că e raţional şi şanse pot fi, dacă decizia va fi luată în sensul ăsta, lucrurile se pot aranja", a declarat liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, la RFI.
"Fiindcă parlamentul a decis data… Că aici am văzut tot felul de interpretări, ştiţi că acolo unde sunt mulţi jurişti sunt multe păreri. Organizarea referendumului o face guvernul, dar fiindcă la şedinţa comună s-a decis data, probabil că aici va trebui, în şedinţa pe care o avem, să se facă menţiunea cu două zile", a declarat Ilie Sârbu, răspunzând la întrebarea cu privire la cine va decide aceste lucru.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.