Ileana Gavrilă, medic ORL-ist, a murit la vârsta de 53 de ani. Anunțul a fost făcut de medicul Livia David, care a semnalizat pe pagina sa de Facebook mai multe nereguli din sistemul medical. Până la acest moment, nu este cunoscută cauza care a dus la decesul medicului Ileana Gavrilă.

„Un om special, dacă te gândești fie și numai la faptul că și-a asumat venirea pe lume a nu mai puțin de 4 copii superbi… cu vârste și preocupări foarte diferite… de la medic rezident.. cel mai mare… până la școlar în clasa a II-a, cel mai mic!!A lucrat până în ultima clipă… asumându-și burnout-ul!

Când scriu această postare, am sentimentul crunt al zădărniciei… povara implacabilă a inutilității.. căci da, mă simt, privind chipul acestei doamne, colega noastră prematur plecată dintre noi, ca fiind perfect inutilă în acțiunile noastre de recunoaștere a statutului corpului medical… al drepturilor noastre, ca medici!

Simt acum cu amărăciune că, degeaba am încercat să facem ceva… pe ea nu am putut să o salvăm. Și nu mă pot abține să nu remarc faptul că vinovăția asta cumplită nu e numai a mea… E a tuturor celor ce ne reprezintă profesia! Instuțional vorbind!

Colegiul Medicilor din București… de peste un an așteptam să publicați studiul de burnout. Au murit de atunci 5 doctori… 4, în gardă și unul de epuizare! Căți mai trebuie să moară ca să promovați conceptul? Să opriți epuizarea??

Colegiul Național Medicilor… ați cumpărat sedii de 1. 000.000 euro… câți bani dați copiilor orfani ai medicilor ce să își continue viața la nivelul cumplit de acum… acela de a trăi fără de un părinte? Ce suma ați votat în AGA pentru ei? Că părinții lor v-au platit sediul ăla nenorocit de 650 de mp… nu merităș și copiii lor o fărâmă de recunoștință? De regret? De susținere?

Mă opresc aici cu comentariile vis a vis de Colegiu. Mi-este imposibil să mai scriu acest cuvânt… În plus, azi este despre un om bun, ce s-a prăpădit mult prea devreme… care a învățat pe alții tot ce știa… un om generos ce nu merita această soartă! Dumnezeu sî o odihnească în pace!”, a scris Livia David pe pagina sa de Facebook.