Evenimentul Zilei > Social > Iată adevăratul motiv pentru care lui Mark Zuckerberg îi este atât de frică de TikTok
Iată adevăratul motiv pentru care lui Mark Zuckerberg îi este atât de frică de TikTok

Iată adevăratul motiv pentru care lui Mark Zuckerberg îi este atât de frică de TikTok

TikTok a fost descărcat de peste 738 de milioane de ori în 2019, învingând atât Instagram, cât și Facebook, potrivit companiei de analiză Sensor Tower.

Poate că şi din acest motiv Mark Zuckerberg aducea acuzații destul de grave aplicației TikTok. El critica recent platforma pentru că cenzurează postările utilizatorilor și protejează imaginea Guvernului Chinez, ceea ce este clar un atac la libertatea de exprimare în mediul online.

Pentru cei care nu știu încă, TikTok este o aplicație chinezească, deținută în prezent de ByteDance

În trecut aplicația de numea Musical.ly, însă a fost ulterior vândută și regândită, iar Mark Zuckenber a încercat în 2016 să cumpere această platformă, văzând în ea o oportunitate pentru a pătrunde pe piața chineză. Cu toate acestea, acțiunile sale nu au fost niciodată duse la bun sfârșit.

Confrom surselor, Facebook nu și-a mai dorit să dețină platforma din motive de securitate

Ei erau îngrijorați pentru utilizatorii tineri ai aplicației, precum și a influenței pe care o are statul chinez asupra platformei. Mark Zuckerberg a declarat: „În timp ce serviciile noastre precum WhatsApp pot fi folosite de protestanți și activiști de oriunde… pe TikTok, aplicația din China care se răspândește atât de rapid la nivel mondial, menționările despre proteste sunt cenzurate, chiar și aici în SUA. Este acesta internetul pe care ni-l dorim?”, spunea fondatorul Facebook.

Mark Zuckerberg a precizat deci, că nu are nicio simpatie pentru TikToK, dar acum avem o privire și mai clară despre motivul pentru care este atât de preocupat de rivalul chinez.

Pe scurt: aplicația crește puternic, chiar și după standardele Facebook. TikTok a fost descărcat de peste 738 de milioane de ori în 2019, potrivit companiei de analiză Sensor Tower, învingând atât Instagram, cât și Facebook. De fapt, a existat o singură aplicație care a fost descărcată mai mult, potrivit firmei: WhatsApp deținut de Facebook. Dar, în timp ce o proprietate Facebook poate deține primul loc, raportul subliniază cât de mare este o amenințare TikTok pentru dominația Facebook.

„Instalările TikTok din 2019 reprezintă 44 la sută din cele 1,65 miliarde de descărcări pe care aplicația le-a avut până în prezent”, a scris Sensor Tower într-o postare pe blog. Desigur, nu toți cei care descarcă aplicația vor continua să devină utilizatori activi. Însă, raportul arată că aplicația are o creștere „meteorică”, în special în China, unde Facebook nu are voie să funcționeze.

TikTok este o amenințare existențială pentru Facebook, care este sub presiune constantă pentru a menține creșterea utilizatorilor în cadrul serviciilor sale. Și, deși Facebook a încercat să copieze unele dintre funcțiile TikTok în propriile aplicații, acele eforturi nu încă rezultate.