HURTS la Bucureşti: cântece despre iubiri sfârşite

HURTS la Bucureşti: cântece despre iubiri sfârşite

Trupa britanică susţine pentru prima dată un concert în România. Succesul celor doi HURTS este fulminant. La numai doi ani de când s-au lansat, reprezentaţiile lor se ţin cu casa închisă.

În 2009, Theo Hutchcraft şi Adam Anderson îşi investeau toate visele şi speranţele într-un proiect pe care l-au numit Hurts. La numai câteva luni de când s-au lansat, cotidianul britanic "The Guardian" i-a încadrat în categoria "Trupa zilei", iar un an mai târziu, voturile ascultătorilor BBC i-au propulsat pe locul patru în "Sunetul anului 2010".

Tot în 2010, când nu împliniseră încă un an pe piaţa muzicală, duoul a lansat pe primul album care s-a vândut cu o viteză impresionantă, "Happiness", pentru care a colaborat şi cu artista de origine australiană Kylie Minogue.

Turneul lor britanic de promovare a fost sold-out, iar de atunci succesul curge firesc, povestea lor nefiind departe de cea a unei Cenuşărese iubite de toată lumea.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-au întâlnit la o bătaie de stradă

Nesperat de tineri pentru muzica pe care o cântă, cei doi membri ai trupei Hurts, Theo Hutchcraftb (vocalist) şi Adam Anderson (percuţie), sunt experţi în relaţii de iubire. Melodiile lor sunt construite pe o singură temă, dragostea, un teren minat, ar spune mulţi despre acest subiect pe cât de vast, pe atât de abordat artistic, încât pentru a avea succes trebuie să fii cu adevărat foarte bun.

În afară de Hurts, care susţine spectacolele sold-out, poate doar Annie Lennox mai reuşeşte să cânte la fel de bine iubirea fără să plictisească. Cei doi britanici îşi explică succesul prin aceea că piesele lor nu sunt despre dragoste pe termen lung - "Noi cântăm despre finaluri", spunea Theo într-un interviu acordat unui cotidian britanic. "Important este să fim unici, pentru că, în rest, subiectul este ultratestat", consideră cei doi.

Adam şi Theo s-au întâlnit în urmă cu cinci ani în faţa unui club de noapte din Manchester, în timpul unei bătăi dintre prieteni. În loc să se alăture grupurilor de bătăuşi, cei doi au preferat să vorbească şi şi-au dat seama că îi leagă muzica şi, mai ales, Prince.

Faimă în doi

Până să formeze Hurts, Adam şi Theo au cântat în aceaşi trupă, Daggers, pe care au părăsit-o atunci când au simţit că nu mai aveau nimic de dat acolo, încercând să mulţumească un public mult prea variat şi pretenţios şi să supravieţuiască aşa într-o lume muzicală "mult prea crudă".

În plus, simţeau nevoia de independenţă artistică şi au dobândit-o demonstrând că în doi e mai bine. Au pus bazele unui proiect muzical on-line, pentru ca, la începutul lui 2009 să pună pe picioare Hurts. Videoclipul de debut, "Better than love", o are ca protagonistă pe tânăra actriţă româncă Laura Cosoi.

NICIO ŞANSĂ LA BILETE

Interes enorm pentru o trupă care a explodat din primul an

Au spus despre ei că sunt "cântăreţii unei muzici de dans pentru deprimaţi". Cu toate acestea, albumul lor de debut se numeşte "Happiness", artiştii transformându-l, în numai o săptămână de la apariţie, în cel mai bine vândut album al unei trupe noi din Marea Britanie.

Anul trecut, formaţia a fost desemnată "Best New Band" la NME Awards. Hurts vine anul acesta în România, pe 7 aprilie, în clubul Fratelli Studios din Bucureşti, pentru un concert care duce mai departe tradiţia britanică.

Programat iniţial să aibă loc pe 11 noiembrie, în Silver Church, cu biletele epuizate cu două săptămâni înainte de data la care era stabilit să se desfăşoare, evenimentul de pe 7 aprilie, organizat de Livada în asociere cu Coda Agency, se anunţă un succes dinainte de a începe. Fanii trupei care nu şi-au achiziţionat bilete din timp ar trebui să ştie că acum nu mai au "absolut nicio şansă" de a găsi vreunul disponibil, anunţă organizatorii.

Deşi concertul este o premieră românească, Adam şi Theo nu sunt la prima vizită în ţara noastră. Videoclipul piesei "Sunday" a fost filmat în România şi lansat în februarie. Băieţii declarau într-un interviu că ideea clipului s-a născut din dragostea lor pentru "balet, România şi fetele din România".

<object height="349" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/15uFb2wjxjg?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/15uFb2wjxjg?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="349" width="560"></embed></object>