Hotel spatial

Hotel spatial

O noua companie de turism spatial promite ca va oferi clientilor sai nu mai putin de 18 rasarituri de soare pe zi, in timpul sejurului petrecut la primul hotel in spatiul cosmic.

Galactic Suite, o firma privata multinationala, cu sediul in Spania, intentioneaza sa plaseze pe orbita un hotel cu numai trei camere, alcatuit din tot atatea module, cel mai tarziu pana in 2012.

Rezervarile vor incepe in 2008, dar un sejur in ineditul hotel este departe de a fi accesibil oricui, o sedere de trei zile urmand sa coste aproximativ trei milioane de dolari.

Pentru acesti bani, Galactic Suite se angajeaza sa-si antreneze clientii pentru zborul in spatiu pe o insula tropicala, special amenajata, ea insasi ideala pentru o vacanta de vis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dupa antrenament, turistii vor fi transportati in spatiu, unde vor savura spectaculoase privelisti ale Planetei Albastre, precum si o serie de activitati inedite, posibile numai in conditii de imponderabilitate.

Hotelul in sine va orbita Pamantul in aproximativ 80 de minute, astfel ca, in decurs de 24 de ore, Soarele va putea fi vazut rasarind si apunand de 18 ori. Singurul aspect care mai pune probleme este amenajarea toaletelor, imponderabilitatea creand o serie de dificultati in utilizarea WC-ului si a dusului.

Xavier Claramunt, unul dintre directorii companiei, spune ca Galactic Suite a reusit sa stranga deja o mare parte din cele trei miliarde de dolari cat va costa in total ambitiosul proiect.

Turismul spatial, departe de a fi o idee noua (Hilton a propus-o inca din anii ‘60), este considerat acum drept una dintre cele mai promitatoare afaceri de perspectiva, precum si unul dintre motoarele ce vor antrena colonizarea si exploatarea comerciala a spatiului.