Evenimentul Zilei > Justitie > Hoț eliberat din penitenciar în baza noilor Coduri, arestat din nou după ce a tâlhărit o elevă
Hoț eliberat din penitenciar în baza noilor Coduri, arestat din nou după ce a tâlhărit o elevă

Hoț eliberat din penitenciar în baza noilor Coduri, arestat din nou după ce a tâlhărit o elevă

Un tânăr de 30 de ani din Bârlad, eliberat din penitenciar la începutul acestei luni, în baza noilor Coduri penale, a fost arestat din nou, luni, pentru tâlhărie, după ce i-a smuls unei eleve din mână un telefon mobil, el fiind urmărit şi prins de un poliţist din Iaşi aflat în timpul liber.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, Ionuţ Năstase, a atacat o elevă în vârstă de 15 ani, din comuna Iana, şi i-a smuls telefonul mobil din mână în timp ce aceasta se afla în dreptul unei treceri de pietoni din Bârlad. Atacatorul a luat-o apoi la fugă, iar în urmărirea acestuia au plecat doi bărbaţi care au văzut incidentul, precum şi un şofer, poliţist din Iaşi aflat în timpul liber. "În scurt timp, agresorul a fost prins de către cei trei bărbaţi, fiind imobilizat până la sosirea unui echipaj de la Poliţia Bârlad.
Urmărit și arestat din nou
Tânărul a fost reţinut de către poliţiştii de investigaţii criminale, care au recuperat telefonul mobil, predat ulterior minorei de 15 ani", a declarat, responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică. Bărbatul a fost dus la Judecătoria Bârlad, iar magistraţii au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie.
În 1 februarie, bărbatul a fost eliberat din Penitenciarul Vaslui în baza prevederilor noilor Coduri penale. El fusese încarcerat în martie 2010 şi avea de executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru furt.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: