Evenimentul Zilei > Actualitate > Ioan Horoba, Gaz Metan Mediaş: „Facem plângere la FIFA”
Ioan Horoba, Gaz Metan Mediaş: „Facem plângere la FIFA”

Ioan Horoba, Gaz Metan Mediaş: „Facem plângere la FIFA”

Eric de Oliveira a semnat cu echipa Karpaty Lvov, dar medieşenii contestă valabilitatea înţelegerii.

Brazilianul Eric de Oliveira (26 de ani) a semnat, ieri, un contract pe patru ani cu ucrainenii de la Karpaty Lvov. Anunţul a fost făcut public de site-ul oficial al grupării din ţara vecină. Totuşi, lucrurile sunt departe de a fi clarificate în cazul jucătorului sud-american. Gaz Metan Mediaş, fosta sa echipă, contestă legalitatea aces tui transfer, invocând faptul că Eric semnase prelungirea contractului.
Medieşenii nu îi eliberează «cartea verde»
Ioan Horoba, preşedintele formaţiei ardelene, spune că se va adresa către FIFA, pentru a clarifica situaţia fostului său jucător. "Eu nu ştiu dacă înţelegerea lui cu ucrainenii s-a oficializat. Dacă este aşa, atunci şi jucătorul şi clubul Karpaty vor trebui să suporte consecinţele. Să îşi asume ceea ce au făcut. Deocamdată, «cartea verde» se află în posesia noastră. FIFA îi poate elibera un asemenea act cu valoare temporară. Mai întâi va urma procedura de sancţionare a lui Eric, apoi ne vom plânge la FIFA şi cazul va ajunge la comisiile acestui organism. Nu văd de ce nu am avea câştig de cauză în acest caz", ne-a declarat Horoba. La începutul anului, Eric a plecat în Ucraina, tot la Karpaty Lvov, dar a fost nevoit să se întoarcă în România.
El a fost sancţionat pecuniar de medieşeni la acea vreme pentru evadarea sa. În vară, mijlocaşul ofensiv a dat probe de joc în Germania, la echipa VfL Wolsburg, dar nu a convins şi nu a fost oprit în lot de antrenorul Felix Magath. Eric s-a transferat la Gaz Metan Mediaş în 2007. Brazilianul a marcat 38 de goluri în cele 98 de partide în care a îmbrăcat tricoul ardelenilor.
38 de goluri
a marcat brazilianul Eric de Oliveira pentru Gaz Metan Mediaş în cele 98 de partide în care a evoluat pentru gruparea ardeleană

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News