Rezultatele verificărilor Corpului de Control, care la Constanța erau, de altfel, previzibile arată că în urma analizei situației constatate s-a dispus, începând cu data de 30 iunie 2020, întreruperea menținerii în serviciu după împlinirea vârstei standard de pensionare a șefului IPJ Constanța, comisar șef Constantin Dancu.

Acesta nu a comentat. Se aștepta. Și-a luat doar rămas bun de la colegii din poliție, mulțumindu-le pentru buna colaborare. Din data de 1 iulie s-a dispus și încetarea împuternicirii comisarului șef Marin Dincă, adjunctul șefului IPJ Constanța pe linie de ordine publică.

„Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 1 iulie 2020, comisarul-șef de poliție Glugă Constantin Adrian fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Cu data de 1 iulie 2020, prin dispoziție a inspectorului general al Poliției Române, comisarul de poliție Nucu Marian a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, pe o perioadă de 3 luni”, informează IGPR.

Miercuri, la Constanța, unde a venit împreună cu secretarul de stat, Bogdan Despescu, pentru a inspecta efectivele MAI ce vor asigura ordinea publică pe litoral, Marcel Vela a refuzat să spună care sunt rezultatele Corpului de Control. El a venit însă însoțit deja de noul șef al IPJ Constanța, comisar șef Adrian Glugă. Acesta este la a doua împuternicire, după o perioadă de trei luni la Dolj, unde a fost trimis de la Brăila.

Ministrul de Interne a dat însă de înțeles că pentru aglomerările din Mamaia de vină ar fi conducerea IPJ Constanța. „Oamenii se aglomerează pentru că aglomerația a fost permisă. Dar și pentru că poliția și echipajele nu au fost foarte bine organizate aici pe litoral. Și atunci, dacă ai un singur echipaj care trece odată la trei ore pe faleză, normal că vor fi probleme”  a declarat, pentru EVZ, ministrul de Interne, precizând că, de acum încolo „vor fi mai multe patrule”.

Ministrul Vela crede că aglomerările din stațiunile estivale, când turiștii ies, seara, la plimbare, pot fi controlate. Și deși, an de an, Poliția Română detașează polițiști din țară, pe litoral, care sunt cazați în hotelul MAI din Mamaia, Marcel Vela a declarat că imaginile cu hora sunt motivul pentru care a decis detașarea, în această vară, pe litoral a 182 de polițiști.