Oficialul libian a făcut referiri  în ceea ce privește violența bazată pe orientarea sexuală. Izbucnirea acestuia a avut loc, în ciuda declarațiilor recente ale noilor lideri libieni care au declarat în mai multe rânduri că drepturile omului vor începe prin a fi respectate. Țara nord-africană a revenit recent  în rândurile Consiliului Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului.
În continuare el a mai adăugat că aceste relații afectează religia și continuitatea rasei umane. De asemenea, a  anunțat că Libia se opune rezoluției care denunță violența pe baza orientărilor sexuale, adoptată în iunie, anul trecut, dacă aceasta nu va fi suspendată de către consiliu.
Declarațiile homofobe au fost imediat combătute de președintele consiliului, doamna Laura Dupuy Lasserre. “Consiliul pentru Drepturile Omului este aici tocmai pentru a apăra drepturile omului si pentru a preveni discriminarea de orice fel”, a declarat aceasta. A urmat intervenția directorului executiv al forului, Hillel Neuer care a spus că “Aceasta nu este Primăvara Arabă pe care o așteptam”. El a mai spus că “Intervenția homofobă a unui oficial libian, alături de rutina abuzurilor făcute asupra prizonierilor, ca și alte violaări ale unor drepturi fundamentale ridică serios întrebarea dacă nu cumva noul regim va înregistra recorduri mai negre decît predecesorul”.
Libia a fost exclusă din acest consiliu anul trecut, dar reprimită în luna noiembrie, după moartea liderului Gaddafi.