Evenimentul Zilei > Actualitate > HOŢII „FĂRĂ FRONTIERE” spărgeau sticla antiglonţ cu barosul şi cu flexul
HOŢII „FĂRĂ FRONTIERE” spărgeau sticla antiglonţ cu barosul şi cu flexul

HOŢII „FĂRĂ FRONTIERE” spărgeau sticla antiglonţ cu barosul şi cu flexul

Dezvăluiri incredibile ale poliţiştilor din Austria, Germania şi Elveţia. Cum au prădat 16 hoţi români, magazine şi biserici.

Amănunte incredibile despre cea mai periculoasă bandă de români care a acţionat în Austria, Germania şi Elveţia. Gruparea era formată din 16 hoţi, plecaţi din Drobeta Turnu Severin şi din comunele apropiate.
Unii aveau doar 16 ani când au luat calea Occidentului, în urmă cu cinci ani. Printre cei plecaţi se numără şi Dragoş Geantă, prins în aprilie, anul acesta.
Poliţiştii germani şi austrieci spuneau despre ei că nu le stăteau în cale nici măcar geamurile antiglonţ iar printre magazinele prădate se numără şi unele aflate în incinta unor biserici. Grupul acţiona "româneşte".
Înarmaţi cu flexuri, baroase şi ciocane, hoţii spărgeau geamurile groase ale magazinelor de bijuterii şi dispăreau cu prada în câteva minute.
Milionari în euro
Nici măcar autocolantul pus pe vitrina unui magazin de bijuterii, "Sticlă antiglonţ, tentativa de furt e inutilă", nu i-a intimidat pe spărgători. În iulie 2011, în miez de noapte, ei au tăiat cu un flex încuietoarea şi au furat, în câteva minute, ceasuri în valoare de 50.000 euro.
Cu un an mai devreme, infractorii au jefuit magazine de bijuterii bisericeşti din Starnberger, de unde au plecat cu o pradă de 120. 000 euro. Din altul, situat în Holzkirchner, au furat, în februarie 2010, bunuri de 5.000 de euro.
"Modul de acţiune a fost mereu la fel", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Austria. Hoţii au venit noaptea, au spart ferestrele magazinelor şi au dispărut în întuneric. Între 8 octombrie 2008 şi 3 ianuarie 2012, au fost date 18 lovituri.
Opt au fost comise în Austria, şapte în Elveţia şi trei în Germania. "S-au evaporat" peste 200 de ceasuri de marcă şi bijuterii, în valoare de aproximativ 1.064.000 euro. Pentru capturarea hoţilor, doi poliţişti români, din Bucureşti şi Mehedinţi, au fost trimişi în Austria.
Ceasurile furate au fost vândute în România
Creierul bandei era un român în vârstă de 44 ani. În oraşul său natal, Drobeta Turnu- Severin, el a recrutat tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani. A fost arestat pe 4 aprilie, anul acesta, şi extrădat în Germania.
Un hoţ a mărturisit că liderul le furniza heroină şi marijuana şi că au furat sub influenţa drogurilor. Deşi i-au prins pe cei 16, anchetatorii au dat, abia acum două zile, de urma obiectelor furate. În urma a patru percheziţii, poliţiştii din Mehedinţi au descoperit 25 de ceasuri în valoare de 250.000 de euro.
"Cel mai probabil, obiectele sustrase au fost vândute pe piaţa neagră din România", susţin poliţiştii austrieci.
Dragoş Geantă a fost printre cei mai "productivi" hoţi. El a dat cele mai multe spargeri, valoarea pagubelor fiind de 900. 000 de euro. Geantă se află acum într-o închisoare din Austria.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.