"Acceptăm aceste rezultate cu sportivitate şi într-un mod democratic şi acceptăm că partidul aflat la conducere a câştigat majoritatea parlamentară", a spus Nasrallah într-o adresă televizată, la o zi după victoria surpriză a coaliţiei anti-siriene.

Statele Unite, care sprijină alianţa "14 martie", şi-au reînnoit susţinerea grupului, acesta fiind de asemenea favorizat de două puteri din regiune: Arabia Saudită şi Egiptul. Preşedintele Barack Obama a precizat că Washingtonul "va continua să susţină un Liban suveran şi independent şi dedicat păcii".

Conform rezultatelor, blocul pro-occidental condus de Saad al-Hariri a obţinut 71 din cele 128 de locuri ale parlamentului, faţă de doar 57 câte a primit alianţa de opoziţie care cuprinde grupările şiite Hezbollah şi Amal.

Înfrângerea este o importantă lovitură primită de susţinătorii grupării Hezbollah, Siria şi Iran, preşedintele celei din urmă, Mahmoud Ahmadinejad fiind şi el implicat într-o luptă electorală cu doi rivali intern care cer o abordare mai paşnică în relaţiile cu puterile occidentale.