Evenimentul Zilei > Actualitate > „Hercule” de la graniţa României. Fugea de poliţişti cu 100 kilograme în spate
„Hercule” de la graniţa României. Fugea de poliţişti cu 100 kilograme în spate

„Hercule” de la graniţa României. Fugea de poliţişti cu 100 kilograme în spate

Poliţiştii de frontieră din Suceava au descoperit la graniţa cu Ucraina un adevărat perfomer în căratul ţigărilor peste graniţă. Tânărul de 25 de ani a fost prins în timp ce căra cinci baxuri de ţigări care cântăreau aproape 100 de kilograme.

Cărăuşii care transportă cu cârca zeci de kilograme de ţigări în spate le dau serioase probleme poliţiştilor de frontieră. În ultimele săptămâni, mii de pachete de ţigări au fost confiscate de la oamenii care îşi câştigă existanţa prin contrabandă. Din datele Poliţiei de Frontieră reiese că majoritatea celor prinşi sunt locuitori din satele de la graniţa României.
Cel mai recent incident a avut loc aseară. Cinci focuri de armă au tras poliţiştii de frontieră de la Izvoarele Sucevei după un grup de contrabandişi care cărau 6.000 de pachete de ţigări peste graniţă.
Dintre membrii grupului, oamenii legii au reuşit să pună mâna doar pe unul dintre cărăuşi. Ceilalţi au abandonat coletele pline cu baxuri de ţigări de provenienţă ucraineeană şi au reuşit să fugă.
Intevenţia poliţiştilor a fost îngreunată de terenul accidentat şi împădurit. Valoarea produselor de contrabandă a fost evaluată la 50.400 lei.

Voinicul din Straja

În timpul intervenţiilor de la graniţa cu Ucraina, poliţiştii suceveni au constatat că unii dintre cărăuşi reuşesc să transporte cantităţi foarte mari, greu de cărat şi de doi-trei oameni.
„Pe 9 septembrie, am depistat un grup de bărbaţi care transporta mai multe baxuri. Patru dintre ei eu fost prinşi. Unul dintre ei avea în coletele ce le transporta în spate cinci baxuri. Trei oameni de ai noştri s-au străduit să ridice hamul de care erau prinse acele colete pentru a le putea transporta la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina”, a declarat pentru „Evenimentul Zilei” Dănuţ Strugaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al  Poliţiei de Frontieră Suceava.
De obicei, cărăuşii cară câte două-trei baxuri, mai ales că e vorba şi de mers pe jos pe un teren accidentat, prin pădure. Pachetele voluminoase sunt prinse de câte un ham, special confecţionat. Un bax cântăreşte circa 18-20 de kilograme.
Cel care a reuşit performanţa să ducă în spate cele 100 de kilograme de ţigări este un tânăr solid, înalt de 1.85 metri, din comuna suceveană Straja. Ca să îl prindă, poliţiştii au tras un foc de armă în aer deoarece „Hercule” o luase la fugă.
Toţi cei prinşi sunt cercetaţi pentru contrabandă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News