HERA: Pe Vadim nu-l mai poate ajuta nici Tokes

HERA: Pe Vadim nu-l mai poate ajuta nici Tokes

Calin Hera: "Decesul politic al Partidului Romania Mare si al liderului sau, Corneliu Vadim Tudor, este un eveniment mentionabil."

Timp de 16 ani, PRM a fost o sperietoare pentru democratia din Romania. Mai stiti? In anul 2000, romanii au votat „raul cel mai mic” (Ion Iliescu) doar ca sa opreasca un iresponsabil. Urate vremuri! A fost nevoie de 16 ani pentru ca romanii sa inteleaga ca Vadim e expresia unora dintre problemele Romaniei (abjectie, tupeism, securism, xenofobie), si nu rezolvarea lor. Balacarerile din acest partid si din fituicile sale, care odata puteau influenta decizii, acum nici macar nu mai amuza.

Scorul mic de la europarlamentare (sub pragul de 5a) si joaca penibila de-a demisa din parlament au pus capac. Acum si cei care inca se mai uitau in gura personajului Vadim  incep sa dea semne de lehamite. La prima sa actiune concreta (dupa 16 ani de blabla), CVT a dovedit: a) pripeala descreierata atunci cand si-a anuntat demisia din parlament si/sau b) lasitate cand s-a razgandit („rugat” de admiratori si de privilegiile pe care le-ar fi pierdut nemaifiind vicepresedinte al Senatului).

Astfel, asa-zisul Tribun nu mai e doar insul care nu clipeste clamand enormitati si strigand „luati-l de pe mine ca-l omor!”; e un fost „spanzura/taie” lasat acum in ofsaid de propriul grup (de aceea si-a transformat cantecul de cocos demisionar in cotcodacit de gaina plouata; niciun alt parlamentar PRM nu l-a urmat. Ba, chiar, amicul Funar a sugerat ca PRM e gata sa se lepede de Vadim).

Ne puteți urmări și pe Google News

Vestea decesului politic al lui Vadim­PRM e una buna. Nu cred ca romanii cu probleme la etajul de sus au nevoie de o supapa parlamentara. Huligani pe stadioane exista si cu Vadim­PRM in parlament si cu ei facand guverne de Cismigiu. La o adica, daca e musai sa fie, e preferabil un nationalism sanatos (care sa promoveze valori nationale) decat unul scelerat, securist.

Singura speranta a lui Vadim ramane acum prietenul lui cel mai bun, Laszlo Tökes. Ca europarlamentar, episcopul reformat are o agenda clara pe care o va urma punct cu punct. Vestile vor ajunge in tara prompt si umflat, numai bine pentru discursuri tip nationalism-trompeta. Daca nu va claca intre timp, Vadim va fi la primire. Dar cred ca totul va trece pe langa el si doar se va incrunta senin, ca sa zic asa. Acum sunt altii care sar gardul ala, mai cu talent.