Englezul David Haye l-a învins pe compatriotul său Derek Chisora, sâmbătă noapte, la Londra, printr-un TKO în repriza a cincea.
Fără licenţe din partea British Boxing Board of Control, după ce s-au încăierat astă-primăvară la München în timpul unei conferinţe de presă, cei doi grei britanici au fost salvaţi de Federaţia de Box din Luxemburg, care a dat astfel undă verde unui meci aşteptat cu mult interes.
Duelul dintre cei doi grei britanici a avut loc pe stadionul "Upton Park", arena echipei de fotbal West Ham United, în faţa a 30.000 de spectatori şi a fost un adevărat regal pugilistic.
Frank Warren, promotorul galei şi impresarul lui Chisora, a reuşit să pună în scenă încă două meciuri cu miză şi l-a adus pentru main-event pe cel mai cunoscut announcer din boxul profesionist, celebrul Michael Buffer.
Meciul Haye – Chisora a fost un spectacol total. Mult mai experimentat, Haye i-a ţinut piept lui Chisora în debutul meciului, după care şi-a impus ritmul şi l-a "ras" pe Derek în runda a cincea la capătul unor combinaţii fantastice.
A fost a 26-a victorie la profesionişti pentru "Hayemaker", care vrea acum revanşa cu Vladimir Kliciko, numărul 1 mondial şi deţinătorul titlurilor WBO, WBA, IBF şi IBO la "grea".
"I-am trimis un mesaj care ar trebui să-l sperie şi aş fi surprins să accepte un meci cu mine", a spus Haye. Anul trecut, după înfrângerea în faţa lui Vladimir, Haye anunţase că se retrage.
Greu de ucis Danny Garcia rămâne neînvins şi, în plus, a mai pus mâna pe un titlu
Americanul Danny Garcia şi-a apărat cu succes titlul mondial WBC la categoria superuşoară după ce l-a învins ieri dimineaţă, prin TKO în repriza a 4-a, pe britanicul Amir Khan.

Khan (dreapta), în unul din puţinele momente în care i-a pus probleme lui Garcia FOTO: REUTERS
În urma luptei de la Las Vegas, Garcia şi-a adăugat în palmares şi centura WBA deţinută de cel poreclit "King Khan". Neînvins la profesionişti, Danny Garcia a impresionat din nou.
El l-a "demolat" pe Khan în runda a 3-a, cu un fantastic croşeu de stânga. Cu mari eforturi, Khan s-a ridicat, a fost salvat de gong, dar în runda următoare a fost oprit de arbitru.
Garcia, 24 de ani, a contabilizat la Las Vegas cea de-a 24-a victorie din carieră din tot atâtea partide. Pentru "King Khan" a fost a doua înfrângere consecutivă, după eşecul în faţa lui Lamont Peterson din decembrie. Garcia a urcat pe locul doi în clasamentul mondial la "superuşoară", în timp ce Khan a coborât pe locul 8.
Citiţi şi:

  • BOX: Haye l-a zdrobit pe Chisora în cel mai controversat meci al anului VIDEO