Evenimentul Zilei > Actualitate > Gyor – Oltchim 31-23. Vâlcencele au ratat finala Ligii Campionilor
Gyor – Oltchim 31-23. Vâlcencele au ratat finala Ligii Campionilor

Gyor – Oltchim 31-23. Vâlcencele au ratat finala Ligii Campionilor

Echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu-Vâlcea a pierdut azi, la Veszprem, cu Györ, scor 31-23, în manşa secundă a semifinalelor Ligii Campionilor, şi a ratat ultimul act al competiţiei.

Oltencele câştigaseră partida tur cu 35-31, însă în meciul de azi au fost depăşite clar de unguroaice. Meciul disputat la Veszprem, locul unde a evoluat handbalistul român Marian Cozma, ucis în urmă cu trei ani în această localitate, a fost dominat clar de unguroaice, care au strălucit în ofensivă, prin Anita Gorbicz şi Heidi Loke. 
Româncele s-au ţinut aproape de unguroaice în primul sfert de oră al meciului, însă odată cu risipirea paradelor Talidei Tolnai a crescut şi diferenţa de scor. Haraldsen a fost impecabilă pentru Gyor, în timp ce Amorim şi Radicevici au fost impunătoare atât în defensivă, cât şi în ofensivă.
Oltchim a intrat cu un handicap de şapte goluri la pauză, iar o minune similară celei din partea secundă de la Vâlcea nu s-a mai produs. Româncele au greşit mult, cu toate că Luminiţa Huţupan, intrată după pauză, a avut câteva intervenţii geniale. Gorbicz a marcat gol după gol, în timp ce Ada Nechita a punctat rar, pe contraatac.
Oltencele nu au avut sânge rece în faţa porţii, iar atacurile poziţionale ale elevelor lui Radu Voina s-au încheiat rareori cu goluri. Sfatul antrenorului român la ultimul time-out al meciului a fost următorul: "Ori la bal, ori la spital!"
Radu Voina: "Avem 40 la sută şanse de calificare“
Oltchim ţintea a doua finală din ultimii trei ani în Liga Campionilor. În sezonul 2009-2010, româncele au eliminat în semifinale chiar gruparea maghiară, încheind la egalitate la Gyor şi impunându-se pe teren propriu tot la 4 goluri diferenţă.
Gyor va juca finala în acest an, cel mai probabil în faţa muntenegrencelor de la Buducnost, care au câştigat prima manşă a semifinalelor în deplasare, pe terenul norvegiencelor de la Larvik.
"Presiunea a fost pe umerii noştri. Am greşit mai mult şi am pierdut. Vina este a noastră pentru înfrângere, nu a arbitrilor" – Oana Manea.
"Ne-am dorit foarte mult, însă ne-am grăbit şi am făcut multe erori. Felicitări Gyorului!" – Adina Meiroşu.
"Defensiva noastră nu a mers la fel de bine ca în tur. Eu ştiu că putem mai mult, ne vom ambiţiona pe viitor" – Adelina Elisei.
"Mă doare sufletul, dar asta e! Nu am înscris, ele s-au apărat foarte bine. Atât am putut. Lor le-a ieşit totul" – Iulia Curea.
"Azi a bătut în sală un vânt prielnic Gyorului. Eu nu critic arbitrajul, dar se pare că 10% a fost în favoarea lor. Totuşi, nu am pierdut doar din cauza arbitrilor. Nu am dat dovadă de solidaritate în defensivă. Atmosfera a fost incendiară, jucătoarele noastre mai tinere şi-au pierdut capul" – Radu Voina
GYOR – OLTCHIM 31-23 (31-35)
Min. 60 – Final de meci.
Min. 59 – Gol Vizitiu. Gorbicz înscrie din nou de la 7 metri şi meciul se încheie cu un gol al Adei Nechita.
Min. 58 – Loke duce scorul la 30-21. Este cea mai mare diferenţă de scor de până acum.
Min. 56 – Marchează şi Patricia Vizitiu. Primul gol al ei în această seară. Gorbicz înscrie însă imediat.
Min. 55 – Radicevici duce Gyorul la 8 goluri de Oltchim.
Min. 54 – Amorim o execută pe Huţupan de la 10 metri.
Min. 51 – Înscrie Băbeanu de la 7 metri şi Oltchim e la 3 goluri de finală.
Min. 50 – Anita Gorbicz – de departe cea mai bună jucătoare de pe teren – înscrie superb, peste capul Adei Nechita. Radu Voina a cerut time-out. "Ori la bal, ori la spital!" – a fost mesajul antrenorului român.
Min. 49 – Kovacsics punctează, după ce Vetkova redusese handicapul la doar cinci goluri.
Min. 48 – Marchează şi Ozel, însă Lekic – senzaţională azi – înscrie pentru Gyor. Vem nevoie de puţin noroc şi de mult sânge rece în ofensivă.

Min. 47 – Vetkova punctează pe contraatac.
Min. 44 – Gorbicz înscrie din nou de la 7 metri. Oltchim e departe de finală.
Min. 42 – Ratăm enorm. Ada Nechita a reuşit să reducă din handicap, dar Lekici a refăcut diferenţa de şase goluri.
Min. 39 – Ozel îi pasează pe la spate Oanei Manea, care înscrie pe lângă Haraldsen.
Min. 38 – Gorbicz punctează din nou de la 7 metri. Unguroaica născută la Veszprem nu a ratat niciodată de la linie.
Min. 37 – Ada Nechita înscrie pe contraatac, după o paradă a Lumiţei Huţupan!
Min. 36 – Gol! În sfârşit, Adina Meiroşu o învinge pe Haraldsen cu o aruncare curajoasă, de la 10 metri.
Min. 35 – Oltchim nu a înscris niciun gol în partea secundă, cu toate că a evoluat cu un om în plus tim de 2 minute.
Min. 33 – Nu reuşim să marcăm. Unguroaicele simt victoria.
Min. 31 – A început repriza secundă. În poarta vâlcencelor a intrat Luminiţa Huţupan. Anita Gorbicz a marcat din nou de la 7 metri.
Min. 30 – Pauză la Veszprem. Oltchim e condusă cu şapte goluri. Calificarea în finală pare un vis îndepărtat. Vâlcencele au nevoie de o repriză secundă la fel de bună ca cea făcută în urmă cu o săptămână.
Min. 29 – Loke dă recital pe semicerc. Norvegianca joacă superb azi. Brazilianca Amorim aruncă în forţă şi o învinge pe Talida, al cărei procentaj de al paradelor a coborât undeva la 20%.
Min. 28 – Aurelia Brădeanu şi Patricia Vizitiu au făcut multe erori azi. Niciuna dintre cele două echipe nu a mai înscris de două minute.
Min. 26 – Managarova înscrie suberb, printr-un lob, iar Gorbicz ratează de două ori de pe extremă.
Min. 25 – Oltchim pierde teren. 17-11! Gorbicz a înscris din nou pe lângă Talida. Radu Voina a cerut time-out. "Haideţi, munciţi acum!", a strigat tehnicianul român.
Min. 24 – Amorim înscrie pe o inferioritate a Gyorului, iar Aurelia Brădeanu a fost eliminată 2 munte. Haraldsen apără incredibil.
Min. 22 – Oana Manea înscrie, iar unguroaicele rămân cu o jucătoare mai puţin pe teren.
Min. 21 – Anita Gorbicz înscrie din nou de la 7 metri. Ozel punctează pentru Oltchim, dar Lekici pedepseşte Oltchimbnul pe contraatac, la fel cum o face şi Gorbicz. Unguroaicele s-au desprins la 5 goluri.
Min. 20 – Radu Voina a înnebunit la marginea terenului. Un oficial al partidei s-a luptat să îl ţină în afara spaţiului de joc pe antrenorul vâlcencelor.
Min. 19 – Managarova marchează un gol suberb, peste Haraldsen. La cealaltă poartă, Loke înscrie şi ea superb, în timpul unei inferiorităţi a unguroaicelor.
Min. 18 – Cei doi pivoţi, Heidi Loke şi Oana Manea, marchează câte un gol, iar scorul este de 11-8 pentru maghiare.
Min. 16 – Gol Dana Băbeanu. Specialista vâlcencelor de la linia de 7 metri  nu mai greşeşte. Amorim pătrunde ca un uragan prin defensiva Oltchimului, care va evolua câteva secunde cu 2 jucătoare mai puţin pe teren, după ce Managarova a fost şi ea eliminată.

Min. 15 – Gyor se desprinde la trei goluri, cea mai mare diferenţă de scor de până acum, după un nou gol marcat de Loke. Yeliz Ozel a primit prima eliminare de 2 minute a meciului.
Min. 12 – Încă un gol marcat de Gorbicz. 8-6!
Min. 11 – Gol Oltchim! Adina Meiroşu egalează cu o aruncare de la şold. Lekici înscrie şi ea pentru Gyor, care preia din nou conducerea.
Min. 10 – Managarova punctează pentru 5-6. Talida Tolnai face un meci excelent. A parat 4 aruncări extrem de dificile.
Min. 9 – Puternica Amorim aruncă puternic pentru 6-4. Talida n-a avut nicio şansă.
Min. 8 – Radicevici înscrie pentru Gyor de pe extremă. Câteva secunde mai târziu, Adelina Elisei punctează şi ea.
Min. 6 – Gorbicz înscrie superb, cu efect, printre picioarele Talidei Tolnai. Dana Băbeanu înscrie de la 7 metri şi reduce din handicap. 3-4!
Min. 5 – Heidi Loke înscrie pentru 2-2! Pivotul din Norvegia a marcat splendid pe lângă Talida Tolnai. Oltchim pierde stupid o minge în atac, iar Gorbicz punctează pe contraatac.
Min. 3 – Sârboiaca Lekici înscrie cu o aruncare în forţă, de la 9 metri. Ozel o readuce imediat în avantaj pe Oltchim, cu o execuţie la fel de frumoasă.
Min. 2 – Adina Meiroşu deschide scorul cu o aruncare de la şold. Poarta Oltchimului e apărată de Talida Tolnai. Româncele au ratat şansa de a se desprinde la 2-0, după ce Băbeanu a trimis peste poartă de la 7 metri.
Minutul 1 – A început partida de la Veszprem. Startul partidei a fost amânat câteva minute din cauza fumului din sală. Jucătoarele maghiare au cântat alături de fani imnul Ungariei. Gyor are primul atac.
Jucătoarele intră pe teren în stilul baschetbaliştilor din NBA. Atmosfera este fantastică!
În sala din Veszprem, se bea bere fără restricţii. Fanii au început deja să se încălzească, iar meciul se apropie de start.
"Meciul începe de la 0-0. Ne-am propus să facem un meci de neuitat", a spus Dana Băbeanu.
"Am pregătit foarte bine acest meci, sper să obţinem un rezultat bun. Noi vom lupta pentru toţi românii, vom da tot ce avem mai bun!", a promis Ada Nechita înainte de meci.

  • Yeliz Özel: "În prima parte am dormit, în a doua ne-am trezit!". Reprize de vis ale sportului românesc | VIDEO
  • INCREDIBIL. Radu Voina: "La pauză au fost cârcotaşi care mi-au cerut demisia"
  • 500 de români merg la Veszprem
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: