Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul a demarat procedura asumării răspunderii. Care sunt proiectele vizate
Guvernul a demarat procedura asumării răspunderii. Care sunt proiectele vizate

Guvernul a demarat procedura asumării răspunderii. Care sunt proiectele vizate

Guvernul României a declanșat marți procedura asumării răspunderii pe trei proiecte de lege, modificările la legile Justiției, abrogarea ordonanței privind transportul intrajudețean și legea plafoanelor bugetare.

În plus, membrii cabinetului au făcut și o primă lectură a unui alt proiect de lege pe care urmează să își asume răspunderea. Este vorba despre proiectul de modificare a Ordonanței 114, despre care premierul Ludovic Orban spunea în debutul ședinței de guvern că a generat efecte nocive care riscă să afecteze economia şi societatea românească.

„În mod obligatoriu va trebui să modificăm prevederile din domeniul energiei. Se știe foarte clar că noi liberalizaserăm prețul la energie și PSD a revenit la plafonarea prețului pentru un producător, încălcând mod evident legislația europeană, a fost introdusă o altă restricție la export, care de asemenea este contrară legislației europene. Deja suntem sub amenințare de procedură de infringement și va trebui foarte rapid să anulăm aceste prevederi contrare legislației europene”, a declarat Orban.

El a mai spus că una dintre prioritățile actualului executiv este şi adoptarea legii plafoanelor, fără de care elaborarea legii bugetului de stat este imposibilă, informează Rador.