Una dintre femei a decedat marţi, după ce s-a întors în Rusia, iar celelalte două – în staţiunea Bodrum. Douăzeci de ruşi şi un turc au fost afectaţi, iar o femeie se află în comă. Poliţia turcă a început o investigaţie şi a prelevat mostre de alcool de pe iaht pentru analize de laborator. Procurorii ruşi au deschis, de asemenea, o anchetă, pe care speră să o poată desfăşura la faţa locului.
La petrecerea de pe iaht au participat 60 de ruşi, majoritatea manageri ai unor agenţii de turism, aflaţi în Turcia pentru a vizita locurile pe care le vor prezenta potenţialilor clienţi de acasă.
Intoxicaţi cu metanol 
Anatasia Lavrenko, a cărei prietenă, Marina Sheveliova, a murit la Moscova, a declarat pentru presa rusă că a plătit 50 de dolari pentru croaziera de noapte şi fiecare persoană a primit între 10 şi 12 pahare din cocktailul preferat: whiskey şi cola. "Uneori simţeam că gustul alcoolului era prea puternic, dar apoi mă gândeam că barmanul pur şi simplu a turnat mai mult whiskey în pahar şi n-am acordat atenţie acestui lucru", a povestit femeia.
A doua zi, femeile s-au simţit rău, dar au crezut că e vorba despre o stare de mahmureală. Tinerei Shevelyova i-a fost din ce în ce mai rău în avion şi imediat ce a ajuns la Moscova a fost internată în spital, unde a murit a doua zi.
Potrivit presei ruse, cauza intoxicaţiei ar putea fi metanolul amestecat cu whiskey.